'Hani kriz reçeteniz?'

AKP'nin yıllardır turizm politikası olmadığını söyleyen CHP'li Budak, Bakan Ünal'a, "Rus krizinden dolayı zarar gören Antalya için önlem alacak mısınız?" diye sordu.

Haber:Alper KUTAY

CUMHURİYET

Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizm krizi ile ilgili somut bir adımın atılmadığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a, "Antalya için özel önlem alınacak mı? Turizm için özel bütçe ayrılacak mı?" diye sordu. CHP'li Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın, TBMM Genel Kurulu'nda sözlü olarak yanıtlaması istemiyle bir önerge verdi. Antalya turizminde Rusya'da yaşanan ekonomik krizin etkisiyle 2015 yılında ciddi bir gerileme olduğunu söyleyen Budak, 2016 ve daha sonraki yıllar için Türkiye'nin etkin önlemler geliştirmesi gerekliliğinin gündeme geldiğini söyledi. Konuyla ilgili somut bir adımın görülmediğini belirten Budak, "Antalya'da 2015 yılında ciddi bir gerileme var. Uçak krizi ile birlikte 2016 ve daha sonraki yıllar için Türkiye'nin etkin önlemler geliştirmesi gerekliliği doğmuştur. Ancak aradan geçen sürede, krizle ilgili aktif adımlar atılacağına ilişkin ipuçları ortada yoktur" dedi.

'ANTALYA İÇİN NE YAPILACAK?'

Rusya kaynaklı turizm kayıpları ile ilgili hangi çalışmaların yürütüldüğü ve hangi sonuçlara ulaşıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, ayrıca Antalya için özel bir önlem olup olmadığını gündeme taşıdı. Budak, Bakan Ünal'a, sözlü olarak yanıtlaması istemiyle, "Rusya krizi nedeniyle Antalya'da ciddi bir etkilenme olduğuna göre, geleceğe dönük Antalya için özel önlemler alınacak mıdır? Rusya dışında 20'yi aşkın ülkeden kayıp olduğuna göre, Türkiye'nin imaj sorunu ile ilgili etkili bir adım atılacak mıdır? Bütçeye bu amaçla özel bir ödenek konulacak mıdır? Henüz bir adım atılmamasının gerekçesi nedir?" sorularını yöneltti. Geçen yıla göre ilk 11 ayda Antalya, Muğla ve İzmir'de turist kaybının 920 bin 713 olduğuna dikkati çeken Budak, Antalya'da Rus turist kaybının 644 bin 738'e yükseldiğine işaret etti.

'AKP'NİN TURİZM POLİTİKASI YOK'

Budak, "Sorun sadece uçak veya Rusya krizi değildir. Antalya'da 21 ülkeden kayıp var. Fransa'dan geçen yıla göre 3'te 1'den fazla, yüzde 37.3 düzeyinde bir gerileme var. Hollanda, İsveç, Belçika ve Avusturya'dan ciddi kayıplar var. Türkiye'nin sadece Rusya odaklı değil, Avrupa ülkelerine yönelik ciddi bir imaj çalışması, etkili bir tanıtım kampanyası yürütmesi gerektiği açık. Ancak böyle bir hazırlık yapıldığına ilişkin bir çalışma görmüyoruz. Türkiye için turizm en önemli sektörlerden biridir. AKP'nin acil eylem planında turizm yok. Asıl sorun buradadır" dedi.

24 Ara 2015 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

bakanın ilahiyatçı... - bakan ilahiyatçı... turizmden anlamaz. anlasa bile ülkeye şeriatla yönetilen ülkelerden turist çekmeye çalışır... bu kadar basit...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Aralık 00:00

Çorum Haber