Haluk Koç’tan "ifade" sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeye çağrılmasına ilişkin, “Sehven savcı eliyle Sayın Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmaya dönük bu tertip, kimlerin talimatıyla devreye sokulmuştur” diye sordu

CHPMerkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında çalışmalarını sürdürürken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu’nun ifade vermeye çağrılmasını değerlendiren Koç, “Pazartesi günü İstanbul savcısı Mehmet Demir’in CHP Sayın Genel Başkanını şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran yazısı CHP Genel Merkezine ulaştı. Anayasa ve yasalara aykırı bu çağrıyı farklı boyutlardan ele almak gerekiyor. Bir defa, Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisinin Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili. Bir şikayet konusu varsa, soruşturulmaya gerek görülüyorsa yapacağı işlem bir fezleke ile süreci TBMM Başkanlığına intikal ettirmektir. Bu kişi doğrudan Sayın Kılıçdaroğlu’nu ifade vermeye çağırarak, hukukun tüm temel kurallarını hiçe sayabiliyor” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN SEHVEN İFADEYE ÇAĞRILMASI

“Bu girişimin altında ne yatıyor? Akılları sıra Sayın Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmaya dönük bu tertip, kimlerin talimatıyla devreye sokulmuştur? Şikayetçi kimdir? Şikayet konusu nedir? Varlığını siyasi biat edebiyatı ile garantiye almış ‘sehven savcı olabilmiş’ bu kişi, bu cesareti nereden almaktadır?” diyen Koç, ilgili şunları kaydetti: “Konuyu soran gazetecilere; ‘Ne yaptık yani, zorla mı getirdik. Haberi oldu işte, daha ne istiyor gibi…’ cüretkar ve küstah ifadelerle cevap verebilmektedir. Bu girişim, özel yetkili savcı kepazeliğinden sonra yargı vesayetinin majestelerinin yetkili savcısı uygulamasına bir örnek olarak gösterilebilir sanıyorum. Bu durum AK Parti sözcüsü Sayın Hüseyin Çelik tarafından eleştirilmiştir. Bu yeterli bir tutum değildir. Bu konunun yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” Türkiye’nin AB ile müzakere sürecinde bir ülke olduğunu hatırlatan Koç, “Türkiye ile ilgili tüm gelişmeler hem AB organları, hem de Avrupa Konseyi tarafından yakından izleniyor. Hukuk devleti ilkelerinin yok edilmesi, yargının, iktidar vesayeti altında alınması, medya özgürlüğünün olmaması, yaygın baskı, sansür, kişisel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması tüm demokratik ülkelerin dikkatini çekiyor. Bu hususlar ilerleme raporlarında yer alıyor. Bu tespitleri, eleştirileri, kurallı bir demokrasi talebini bizlerde dile getiriyoruz. Eleştiri kültürünü taşıyamayan bir otoriter yönetim heveslisinin, bu çıkışları akla ziyan çıkışlardır” ifadelerini kullandı.

1 MAYIS VE TAKSİM

1 Mayıs ile ilgili Koç, “1 Mayıs, tüm yurtta, Emek, dayanışma ve işçi bayramı olarak kutlanacak. CHP örgütleri ve milletvekilleri bulundukları yerlerdeki kutlamalara katılacaklardır. Bu çerçevede her türlü provokasyona karşı dikkatli olunması çağrımızı yineliyoruz. Taksim’le ilgili AK Parti’nin korkusu, tehditleri ve çelişkileri ortada. 2010, 2011, 2012 1 Mayıs Taksim’de kutlanıyor, tek kişinin burnu kanamıyor. Yurdun her yerinde, katılımcıların sağduyularını korumaları gerek” değerlendirmesini yaptı. Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mısır ile ilgili ise şunları söyledi: “Tarihsel bağlarla bağlı olduğumuz kardeş Mısır halkı demokrasiye ulaşmak için zor günler geçiriyor. Bu çatışmalar sürecinde, Mısır’da verilen idam cezalarının tüm ülkelerde olduğu gibi, Mısır’a da barış ve uzlaşma getirmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Bu tespitimizi Mısır’ın içişlerine karışmak amacıyla değil, ülkenin kalıcı huzuru, kardeşliği ve istikrarı için belirtiyoruz.”

30 Nis 2014 - 16:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber