'Halkın ne çektiği onların umurunda değil'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bazı şehirleri maalesef izliyorsunuz, hendekler kazılıyor, hendeklerin içine mayınlar, bombalar, yerleştiriliyor. Mahalleler tarumar ediliyor, insanların hayatı maalesef son derece olumsuz etkileniyor bu işlerden ama birilerinin hiç umurunda değil. Halka ne olduğu, halkın ne sıkıntı çektiği, esnafın ne zorluk çektiği onların umurunda değil” dedi

BİNGÖL'DE

 temaslarını sürdüren Kalkınma BakanıCevdet Yılmaz, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen yemek programında il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi. Bir düğün salonunda düzenlenen programa, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 23. Dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, 1 Kasım genel seçimlerinde Bingöl teşkilatının güzel çalışmalara imza attığını vurgulayarak, Türkiye genelinde oyunu en fazla arttıran üç ilden birinin Bingöl olduğunu söyledi. Partisinin yüzde 49 buçuk gibi tarihi bir oy oranıyla mecliste çoğunluğu sağladığını anımsatan Bakan Yılmaz, “Gerek Bingöl'de, gerekse Türkiye’de çok güzel bir netice elde etmiş oldu. Ama bu netice bizim sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Bu aldığımız destek, sizlerden halkımızdan aldığımız bu güç omuzlarımızdaki yükü daha da arttırdı. 1 Kasım seçimlerinde farzımahal diyelim ki AK Parti tek başına iktidar olamasaydı, bugün karşı karşıya kaldığımız sorunlar emin olun çok daha büyük bir ölçekte hepimiz tarafından hissedilecekti. Bölgemizde yaşadığımız hadiseler ekonomide yaşanan kargaşalar dünyada yaşanan hadiseler hepsini hepiniz izliyorsunuz televizyonlarda bir de bu partinin tek başına iktidar olmadığını düşünün bugün. Bugün belki hangi parti hangi parti ile koalisyon yapacak, ne olacak, nasıl olacak diye tartışıyorduk. Halen hükümet kurulmamıştı, halen neyin ne olacağı belli değildi, çok şükür milletimiz burada işe el koydu bu sonucu tayin etti. Şimdi bize düşen bunun gereğini yapmaktır” dedi.

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPARIZ”

“AK Parti’nin şöyle bir anlayışı var; biz vatandaşa hizmet anlamında ne söz Verdiysek yaparız” diyen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

“Yapamayacağımız konularda da söz vermeyiz. Cenabı Allah tabii ki güç verdikçe, kuvvet verdikçe, elimizde olmayan birtakım engeller olmadığı sürece her söylediğimizi yaparız. Bugüne kadar AK Parti böyle yaptı bundan sonrada böyle yapacak inşallah işte bunun bir gereği olarak bu siyaset anlayışının bir gereği olarak geçtiğimiz gün başbakanımız yeni eylem planını ilan etti. Orada üç ay içinde ne yapacağız, 6 ay içinde, bir yıl içinde hangi kanunları çıkaracağız, hangi destekleri sunacağız, hangi faaliyetleri yapacağız hepsi tek tek vatandaşımıza sunuldu. Hepsinde sorumlu kuruluşlar tayin ettik, kiminle bu işi çalışıp yapacaklar, hangi takvim içinde yapacaklar, hepsi burada belirlendi ve vatandaşa sunuldu. Şimdi biz de bunları inşallah hep birlikte takip edeceğiz. Değerli kardeşlerim AK Parti’nin siyasetinin özü budur vatandaşa güven. Vatandaş bu güveni bize vermese biz başarılı olamayız. Ama biz de vatandaşın bu güvenine layık olmamız lazım. Eskiden eski siyaset anlayışında bazı partiler vatandaştan oy alıp Ankara'ya giderlerdi sonra o vatandaşa, verdikleri sözleri unuturlardı. Biz böyle bir parti olmadık olmayacağız, inşallah vatandaşa ne söz verdiysek onun arkasında duracağız.”

“HENDEKLER KAZILIYOR, MAHALLELER TARUMAR EDİLİYOR”

AK Parti’nin hizmetten yana olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “Başkalarının, başka dertleri olabilir. Bazı şehirleri maalesef izliyorsunuz, hendekler kazılıyor, hendeklerin içine mayınlar, bombalar, yerleştiriliyor. Mahalleler tarumar ediliyor, insanların hayatı maalesef son derece olumsuz etkileniyor. Bu işlerden ama birilerinin hiç umurunda değil. Onlar istediklerini yapabiliriz gibi bir anlayış içerisindeler. Halka ne olduğu, halkın ne sıkıntı çektiği, esnafın ne zorluk çektiği onların umurunda değil. Yine en büyük sıkıntıyı bu bölgelerde Doğu’da Güneydoğu'da yaşayan insanımız çekiyor. Bu anlamda da Bingöl halkına ben teşekkür ediyorum. Bakın Bingöl'de tek bir hadise yaşamadık niye? Çünkü siz sağduyulu oldunuz da ondan. Siz tavrınızı ortaya koydunuz da o yüzden, Allah hepinizden de bu anlamda da razı olsun. İnşallah diğer bölgelerdeki kardeşlerimizde o zulümden kurtulurlar. Bunun için her türlü çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. Bir taraftan şiddetle terörle kesintisiz bir şekilde kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Ama bir taraftan da halkımızı kucaklayacağız. Halkla, terör yapanı birbirine karıştırmıyoruz, karıştırmayacağız. Halkımızı, yatırımlarla, haklarla, demokratik adımlarla kucaklayacağız. Biz ırkçı bir parti değiliz, öyle bir zihniyetimiz yok. Türk’üyle, Kürd’üyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla bütün etnik gruplar bizim için birdir. Bu milletin bir parçasıdır. Değişik mezhepler, değişik inançlar bu milletin parçasıdır biz birlikten yanayız ayrılıktan yana değiliz” diye konuştu.

13 Ara 2015 - 18:26 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber