Gedikoğlu’ndan oy kullanma taktiği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi iken 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Alanya Belediye Meclis Üyesi Adayı olmak için istifa eden turizmci Ayhan Gedikoğlu, üniversite öğrencilerine yerel seçimde mutlaka oy kullanmalarını tavsiye etti

Yeni düzenlemeye göre öğrencilerin öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oykullanma haklarının olduğunu hatırlatan Ayhan Gedikoğlu, bu hakkın kullanılması ve öğrencilerin öğrenim gördükleri yerlerde oy kullanabilmesi için gerekli işlemleri de açıkladı.
‘NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUN’
Gedikoğlu, “Öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları suretiyle adreslerini değiştirmeleri gerekiyor” dedi. Gedikoğlu, ikinci aşamada, yurtta kalmayan, arkadaşlarının yanında veya geçici olarak öğrenim gördüğü yerde bir evde kalan fakat adresi ve seçmen kaydı memleketinin adresinde olan öğrencilerin de kaldıkları kişilerle birlikte nüfus müdürlüklerine giderek adres değişikliği yapabileceklerini söyledi.
‘İLÇE SEÇİM KURULU BU İŞİ ÇÖZER’
Gedikoğlu, “Özel evlerde kalan öğrenciler ise oturdukları eve ait noter tasdikli kira kontratı ile elektrik, doğalgaz veya su gibi üzerine olan fatura ile nüfus müdürlüğüne gidip ikamet kaydı yaptırması gerekiyor. Öğrenciler memleket adreslerini değiştirmek istemiyor veya nüfus müdürlüğü yurt adresini asıl adres olarak kabul etmiyor ise yurt adresi ikinci adres olarak nüfus müdürlüğünde kayıt ettirilir ve bu adres değişikliğine ilişkin evraklarla birlikte o adresin bağlı bulunduğu İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapılıp seçmen kaydı bu adrese taşınır” diye konuştu.

11 Ara 2013 - 16:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber