“Galaksi Modeli ile yöneteceğiz“

Büyük Alanya’nın her yerine eşit ve adil hizmet götürmek için Alanya’yı Galaksi Modeli ile yöneteceklerini söyleyen AKP Alanya Belediye Başkan Adayı Hasan Sipahioğlu, “Hiçbir mahallemiz hizmetten mahrum bırakılmayacak” dedi.

- Alper KUTAY DEĞİŞİK kentleşme ve yerleşme modelleri arasında “Yerleşimler Galaksisi Alanya Modeli” benimsediklerini söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Alanya Belediye Başkan Adayı Hasan Sipahioğlu, “İçlerinde kendi yoğunluk merkezleri ve cazibe noktaları bulunduran, birbirine ulaşım ağıyla bağlı merkezde çeşitli uzaklıklarda ve yönlerde dağılmış yerleşim kümelerinin topyekûn geliştiği bir model sunuyoruz” dedi. Sipahioğlu, kentsel faaliyetlerin bu kümelerin kendi yoğunluk merkezlerinde toplanacağı, her birinin ayrı değeri ve önemi bulunan merkezlerin ortaya çıktığı geniş bir sistemin oluşmasını öngördüklerini ifade etti.

‘ALANYA YERİNDEN YÖNETİLECEK’

Tüm yoğunluğu merkezde toplayıp çevreyi tenhalaştıracak, merkezi de çekilmez hale getirecek uygulamalar değil, farklı faaliyet türlerinin bölgelere dağıtıldığı uygulamalar yapacaklarının altını çizen Başkan Sipahioğlu, “Her bölge belli özellikleriyle anılıp ön plana çıkacak. Ancak kalkınma hep birlikte olacak. Tüm beldeler sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kendi içinde yeterli yeni mahalleler olacak. Büyük Alanya’yı yerinden yönetmek, hizmeti tüm noktalara eşit, hızlı ve planlı ulaştırmak için Alanya’yı beş bölgeye ayırdık. Bu bölgelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi’nin hizmet birimlerini oluşturacağız. Hizmet alan hiçbir bölgemiz alıştığından mahrum olmayacak, hizmetin kalitesi daha üst seviyelere çıkarılacak” diye konuştu.

27 Mar 2014 - 10:14 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

hasan - Allah aşkına bir tane proje söyleyin son dönemde Alanya'ya kazandırılan, yabancı ülkelerde kardeş şehir aranacağına kendi şehrinin sorunlarını görmeli insan...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 10:14
01

a - fığla mahallesindeki 30 mt yol için defalarca talepte bulunulmasına rağmen hiç bir çalışma başlatılmadı, şimdi seçim zamanı bol keseden atılsın....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 10:14

Çorum Haber