‘Fransa büyük bir ayıptan kurtuldu’

FRANSA Anayasa Konseyi'nin Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasayı iptalini değerlendiren AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, “Beklediğimiz bir karardı.

Türkiye olarak buna sevinmiyoruz. Fransa bir ayıptan kurtulmuştur. Sevineceğimiz bir durum değildir” dedi. Fransa Anayasa Konseyi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasayı iptal etti. Kararı sıcağı sıcağına değerlendiren AK Parti Antalya Milletvekili ve AKPM eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden düşüncelerini aktardı. ‘DOSTLARIMIZ İŞİ ÇÖZMÜŞTÜR’ Çavuşoğlu, “Fransa'da hukukun üstünlüğü ilkesi ve insan hakları kazandı. Bizim açımızdan sevinilecek bir durum değildir. Asıl Fransa bir ayıptan kurtulduğu için sevinmelidir” dedi. Yasanın Anayasa Konseyi'ne gitmesi için büyük çaba sarf eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi başkanlığım sırasında defalarca konuyu yakın dostlarımıza anlattım. Biz büyük bir milletiz. Başkanlığım sırasında Fransız parlamenterlerle oluşturduğumuz kişisel dostluklarımızın bir neticesi sonucu Sarkozy'nin başının altından çıkan bu ayıplı karara yeterli sayıdan da fazla milletvekili ve parlamenter, tarihlerinde hiç yapmadıkları bir şeye cesaret ederek Türk tezini kabul edip Anayasa Konseyi’ne müracaat ettiler. ‘FRANSA ADINA SEVİNİYORUZ’ Bu yürekli milletvekillerini ve senato üyelerini tebrik ediyorum. Bu isimler olmasaydı bugün alınan karar ortaya çıkamayacak ve Fransa'nın ayıbı olarak tarihe geçecekti. Mutluyum, sevinçliyim. İki yıl orada boşuna durmadığımızı tüm dünya görmüş oldu. Umarım bu saatten sonra Sarkozy aynı hataya düşmez. Bizim için sevinilecek bir durum değil ama Fransa adına umut verici bir gelişmedir.”

#

01 Mar 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber