‘Fitne bizi ağaç kurdu gibi bitirir’

Alanya’da Vefa İftarı’nda konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Siyasette fitne olur, hele küçük şehirlerde çok olur ama biz buna izin vermedik, vermememiz gerekiyor. Bir girerse Allah korusun, kurdun ağacı kemirdiği gibi kurutur” mesajı verdi

Haber: Alper KUTAY

ALANYA’DA iki gün boyunca önemli temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Dim TV Seçim Özel’ programının hemen ardından Clup Olive Garden’da düzenlenen Vefa İftarı’na katıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve ekibi tarafından düzenlenen programa bugüne dek Ak Parti’de ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan Mustafa Görgülü, Ahmet Çetinbaba, Kemal Kaçmaz, Mehmet Şahin, Hüseyin Güney ve Mustafa Berberoğlu da katıldı. İzdiham yaşanan iftar davetinin olduğu alana alkışlar arasında giren Bakan Çavuşoğlu, partililerle tek tek selamlaştı.
‘GÜÇLÜ BİR DESTEK İSTİYORUZ’
Burada ilk konuşmayı Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu yaptı. Toklu, 2001’den günümüze görev yapan tüm ilçe başkanlarına teşekkür etti. Alanya’dan güçlü bir destek beklediklerini söyleyen Toklu, “Ak Parti iktidarının Alanya için yaptığı hizmetler ortada. Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun hizmetleri ortada. Alanya halkı bu hizmetlerin karşılığını her zaman olduğu yine sandıkta verecektir” dedi.
‘MEVKİ GEÇİCİ DAVA KALICIDIR’
Toklu’nun ardından konuşma kürsüsüne davet edilen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Mevkiler makamlar gelip geçicidir ama dava geçici değildir. Davanın peşinden uzun ince yolculukta el ele omuz omuza gideceğiz” dedi. Ak Parti ailesinin gittikçe büyüdüğünü ve oylarının arttığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, 24 Haziran'da yapılacak seçimin Türkiye'nin en kritik seçimi olduğunu dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu, "Aday adayı olmayan arkadaşlarımız aday olamadılar ama ‘biz dava adamıyız’ dediler. Bu işler nasip kısmet işidir. Buna inanırız. Rabbim bizlere hayırlısını versin. Mevkiler makamlar gelip geçicidir, dava geçici değildir. Davanın peşinden uzun ince yolculukta el ele omuz omuza gideceğiz” mesajı verdi.
‘FİTNE ÇIKARANA İZİN YOK!’
Siyasette fitnenin çok olduğunu, hele küçük şehirlerde daha çok olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Ama biz buna izin vermedik, vermememiz gerekiyor. Bir girerse Allah korusun, kurdun ağacı kemirdiği gibi kurutur. O yüzden birliğimizi beraberliğimizi devam ettirmeliyiz” diye konuştu. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “24 Haziran’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimini yapacağız. Cumhurbaşkanımız ilk defa bir seçim için 'En önemli seçim' dedi. Yani 2 asır sonramızı belirleyen bir seçim. 1950'de çok partili döneme geçişte bir seçim olmuştu. Rahmetli Menderes'in ilk başbakan olduğu seçim. O da önemliydi ama bu seçim çok daha önemli. Bu, Türkiye'yi hedeflere götürecek seçimdir” diye konuştu.
‘HAKKI OLAN VARSA HELAL ETSİN’
Bakan Çavuşoğlu, Ak Parti'nin kurulduğu günden bu yana iyi günlerinin çok, kötü günlerinin az olduğunu belirtti. Bu süreçte şahsi meselelerin önemli olmadığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Ak Parti kuruldu kuralı sizlerle bir hukukumuz oldu. Bu süreçte bir hatamız veya kusurumuz olduysa, haklarınız varsa helal edin, bizi de affedin” diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu daha sonra geçmiş dönemde ilçe başkanlığı görevi yapan isimleri platforma davet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

13 Haz 2018 - 16:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber