En dürüst piyangocu

ALANYA Postanesi önünde yıllardır milli piyango bileti, kazı kazan, sayısal loto gibi farklı şans oyunlarını satarak hayatını kazanan Ayhan Yıldırım’ın bir müşterisine sattığı kazı kazandan 100 bin TL ikramiye çıktı. Önceki gün sabah saat 10.30 sularında Alanya PTT’si önüne gelen ve bir kamu kurumunda devlet memuru olan Hülya Kaplan Delbe, cebindeki bozuk paraların çok fazla ses çıkarması nedeniyle metal paraları elinden çıkarmak için Ayhan Yıldırım’ın sattığı kazı kazan kartlarından iki adet satın aldı.

KARTI YILDIRIM’A EMANET ETTİ Kartlardan birini kazıyan ve boş çıktığını gören Delbe, diğer kartı kazıdıktan sonra üzerinde üç adet 100 bin rakamı görünce, sadece 100 TL kazandığını zannetti. Kartı piyango satıcısı Ayhan Yıldırım’a vererek, “Bana 100 TL çıktı” diyen Delbe’yi uyaran Yıldırım, “Size 100 bin TL ikramiye çıkmış” dedi. Bu rakam karşısında çok şaşıran ve sevinen Delbe, “Siz bana doğruyu söylediniz. Size güveniyorum. Bu ikramiyeyi bankadan benim için siz alır mısınız?” diye sorunca, aynı akşam Antalya’ya giderek Milli Piyango Müdürlüğü’nden ikramiyeyi alan Ayhan Yıldırım, ikramiye sahibi Hülya Kaplan Delbe’nin İstanbul’dan apar topar Alanya’ya gelen eşi Kemal Delbe’ye parayı dün teslim etti. YILDIRIM’A ÖDÜL VERDİLER İstanbul’da bir mimarlık ajansında çalıştığını söyleyen Kemal Delbe, “Eşim beni telefonla arayıp ikramiye kazandığını ve kazı kazan kartını piyango satıcısına verdiğini söyledi. Ben de kartı hiç tanımadığı birisine verdiği için kendisine kızdım ama dün akşam ikramiyemiz elimize ulaşınca piyango satıcısı Ayhan Yıldırım’ın ne kadar dürüst bir insan olduğunu gözlerimle gördüm” diye konuştu. Piyango bileti satıcısı Ayhan Yıldırım için “On numara bir insanmış” diyen Delbe, “Bankalara yüklü miktarda borcumuz vardı, ilk aşamada onları kapatacağız. İstanbul’da evimiz vardı, belki Alanya’dan da alırız” dedi. İkramiye sahibi Delbe, kendilerine dürüst davranan piyango satıcısı Ayhan Yıldırım’a da miktarını açıklamadığı küçük bir ödül verdiklerini kaydetti.

#

06 Nis 2012 - 01:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber