‘En çok kazanan Antalya olacak’

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) 2012 faaliyet yılı 17. Olağan Toplantısı, Hill Side Su Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda AKP Antalya Milletvekili Menderes Türel, Büyükşehir Yasası ile ilgili konuşma yaptı. Türel, “1.584 belde belediye kapanıyor. Toplam belediye sayısı 2.950'den 1.392'ye düşüyor. Bu reform, aynı zamanda bir demokrasi reformudur. Bu adımla demokrasiyi güçlendiriyoruz. Zira köyde yaşayan vatandaşlarımız, eskiden sadece muhtarlıklar ve il genel meclislerine oy atıyor iken bu gün muhtarlıklar, belediye meclisleri, ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanlarına oy kullanabilecek hale gelmektedir” diye konuştu. ‘KAPI KAPI DOLAŞMAYACAKLAR’ Geçmişte bu ve benzeri hizmetlerin özel idareler marifeti ile valilikler tarafından yürütüldüğünü kaydeden Türel, şimdi halka hesap vermek zorunda olan belediye başkanlarının hizmetin hesabının kendisine daha ziyadesi ile sorulacağının bilincinde olacağını, daha çok hizmet etme anlayışı ile çalışacağını söyledi. Bu yasa ile vatandaşların daha çok hesap sorabilecek bir demokratik hakka kavuşacaklarını ifade eden Türel, “Böylelikle artık vatandaşlarımız, Ankara’da bakanlıklar marifetiyle hizmetlerini takip etmeyecek. İmar planları ile ilgili büyük ölçekli planlarda kapı kapı dolaşan belediye başkanlarımız, belde belediye başkanlarımız şimdi bu sorunlarını burnunun ucundaki büyükşehir belediyelerinde çözebilme imkanı bulacaklar” dedi. ‘ANTALYA’NIN GELİRLERİ ARTACAK’ 29 büyükşehrin gelirlerinin bu yasa sayesinde ciddi oranda artacağını kaydeden Türel, Antalya’nın 16 büyükşehir içinde geliri en çok artan il olduğunu söyledi. Antalya'nın gelirinin yüzde 84.55 oranında arttığını kaydeden Türel, “Antalya’nın bugünkü mevcut durumunda 493 milyon 405 bin 959 lira olan yıllık geliri, 910 milyon 566 bin 311 liraya toplam yüzde 84.55 olmak üzere arttırılmıştır. Yeni büyükşehirlerde ise yine oran ortalama yüzde 53.67’dir. En çok Muğla’nın geliri yüzde 96 ile artmıştır. Mardin’in geliri de en az olmak kaydı ile yüzde 27 oranında artmıştır” dedi.

#

15 Kas 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber