‘Durmak yok yolsuzluğa devam’

CHP İlçe Sekreteri Mustafa İyiol, AK Parti hükümetinin zam ve emekli maaşı politikasını eleştirdi. AK Parti hükümetinin benzine ve diğer tüketim maddelerine yüksek oranda zam yaptığını ancak emekli maaşlarına yapılan zammın aynı oranda olmadığını söyleyen İyiol, “Durmak yok yolsuzluğa devam diyenlerin inişi başlamıştır. CHP iktidarı şimdiden hayırlı olsun” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı dün İlçe Sekreteri Mustafa İyiol başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan Mustafa İyiol, AK Parti hükümetinin zam ve emekli maaşı politikasını sert bir dille eleştirdi. İyiol, açıklamasında şunları söyledi: Temenni olarak 2010 yılının iyi olmasını dilesek de pek iyi olmayacağını dünya alem biliyor. Zira Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur. 2010 yılının zor geçeceği gelişinden belli oluyor. Köprü ve otoyollara zam oranı % 14, kamu lojmanlarına zam oranı % 19,5 - 20, akaryakıta ise 1 yılda % 34,6 zam yapıldı. Enflasyon % 5, memur maaşlarına zam oranı % 4,5, asgari ücret artış oranı % 4, benzin artış oranı % 34,6, motorin artış oranı % 27,4. Bu nasıl hesap? Ya da hesapsızlık? Bir litre benzin fiyatının üçte biri dolaylı vergi olarak hazineye gidiyor. Akaryakıttan alınan KDV ve ÖTV pompa satış fiyatının % 72’sini oluşturuyor. Bir litre benzin için bir vatandaşın ödediği vergi, Meksika’da 13 kuruş, ABD’de 21 kuruş, Türkiye’de ise ABD’dekinin 9 katı, yani 189 kuruştur. Bu nasıl hesap? Benzine zam yapıldığı zaman zamlar sıraya girdi demektir. Zam furyası her şeyi sarar. Bir de ‘emekliye şu kadar zam yapıldı’ diye ulusal medya tarafından eksik haberler pompalanıyor. 2000 yılından önce emekli SSK’lılara 50-100, memur emeklilerine ise % 2 zam yapıldı. Sanki tüm emeklilere % 15-20 zam yapılmış gibi haber pompalanıyor, insanlar yanıltılıyor. Ama nafile iniş başladı. ‘Durmak yok, yolsuzluğa devam’ diyenlerin inişini kimse durduramayacaktır. CHP gelecek, halkın yüzü gülecek.

#

07 Oca 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber