Dim TV'de Toklu'dan Yücel'e soru

Alper Kutay’la Politika Kulisi programına katılan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ittifak yapma olasılıkları giderek artan MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e, “Kamuoyu merak ediyor. Bir Alanya’mız Var Derneği’nin ne iş yaptığını artık açıklamalı” dedi

ADALET ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya’nın yeni nesil kanalı Dim TV’de (dimtv.tv) Alper Kutay’la Politika Kulisi programının konuğu oldu. 2 Aralık 2017’de yapılan genel kurulla göreve geldikten sonra yeni bir parti binası yapmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Toklu, çevreyolu üzerindeki yeni binayı önümüzdeki hafta içerisinde açacaklarını kaydetti. Görev sürelerinde bir yılı geride bıraktıkları için önümüzdeki hafta yeni bir istişare toplantısı yapacaklarını söyleyen Toklu, “Görevi devraldığımızda 32 bin üyemiz vardı. Geride kalan bir yılda üye güncellenmesi yaptık, ayrıca Vefa Buluşması adı altında Dünden Bugüne etkinliği yaparak tabanla buluştuk” dedi.
İTTİFAK BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR
Ak Parti’nin Alanya’da belediye başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağına yönelik soruları da yanıtlayan Toklu, “İttifakın nasıl olacağı, çerçevesinin nasıl yapılacağı konusunda bize gelen bir bilgi yok. Alanya’dan aday çıkaracak mıyız, bunu da bilmiyoruz. Ülkenin ve milletin bekası için yapılan Cumhur İttifakı’nın il ve ilçelerde nasıl olacağı konusunda haber bekliyoruz. Ak Parti ve MHP arasında bazı Büyükşehirlerde ittifak uzlaşması var. Alanya’da ittifak olur mu olmaz mı, bize gelen herhangi bir talimat yok” diye konuştu. CHP ile İyi Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde aldıkları oyların toplamının 70 bin, Ak Parti ile MHP’nin oylarının toplamının ise 83 bin olduğu, ittifak olmazsa Alanya’daki bazı partilerin ve adayların seçimi şimdiden kaybedecekleri yönünde tahminler yapıldığı anımsatılan Toklu, “İttifakın olup olmayacağı, şartlarının ne olup olmadığı bilinmiyor. 24 Haziran’da aldığımız oyu koruyup üzerine koyarak ilerlemek istiyoruz” dedi.
‘ŞEHİRDE HALEN DİSİPLİN YOK’
Göreve geldiği dönemde katıldığı Alper Kutay’la Politika Kulisi programında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i eleştirip “Şehirde disiplin yok” diyen ve bu açıklamasıyla haftalarca gündemi meşgul eden Toklu, “Bu görüşümün arkasındayım. Burada anlatmak istediğim, esnaf arasında adaletsiz uygulamaların olmasıydı. 30 bin Euro dükkan kirası veren esnafla küçücük büfe açan esnaf aynı parayı kazanıyor. Ortada haksız rekabet var. Rekabet ortamının aynı seviyeye getirilmesi için eleştiri getirmiştim. İttifak şekillendikten sonra bu tür projelerimizle vatandaşın huzuruna çıkacağız. Asıl amacımız Alanya’nın marka değerini artıracak çalışmalar yapmak. Tek gayemiz yaşanabilir bir Alanya’nın standartlarını oturtmak, Alanya’da yaşamanın hiçbir bedelinin olmadığını kamuoyuna anlatmak” dedi.
‘CEMAAT’LE BİR TEMASIMIZ OLMADI’
24 Haziran’da Alanya’daki Süleymanlı Cemaati’nin İyi Parti’yi desteklediği, 31 Mart 2019’daki seçimlerde de CHP-İyi Parti ittifakını destekleyecekleri iddiaları da sorulan Toklu, “Cemaat’le 24 Haziran’dan sonra herhangi bir temasımız olmadı. İnsanların özgür iradesiyle oylarını kullanmaları en doğal hakkı, olması gereken de bu. Bu konuyla ilgili herhangi bir girişimimiz olmadı. Vatandaşımız projelerimize baksın yeter. Oy verene de vermeyene de saygımız var” diye konuştu. İttifak görüşmelerinin Ak Parti tabanının hevesini kırdığı iddialarına da yanıt veren Mustafa Toklu, “Genel başkanlarımızın vereceği kararı bekliyoruz” dedi.
AK PARTİ ADAY ÇIKARACAK MI?
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun son bir yıldır “Bu kez Alanya Belediyesi’ni kazanacağız” demesine, Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın ve parti tabanının Alanya Belediyesi’ni kazanmak için çalışmasına rağmen ittifak görüşmelerinin sıklık kazanmasıyla teşkilatın ve parti tabanının moralinin bozuk olduğu iddialarını da değerlendiren Toklu, “Alanya’da ittifak yapılacak deniliyorsa genel merkezimizin kararına saygılıyız. Şu anki süreç nedeniyle yönetim kurulu üyelerinin ve partililerin nasıl hareket edeceklerine dair çekinceleri var” dedi.
DÜĞÜN SALONU VE YENİ BELEDİYE PROJESİ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Cuma Pazarı’ndaki düğün salonu projesi ile Oba’da yapımı süren yeni Belediye Sarayı projesini de eleştiren Toklu, “Yanlış olan projeleri gündeme getireceğiz. Cuma Pazarı’ndaki düğün salonu projesi yanlış. O bölgede zaten ticari alan çok fazla. Ama düğün salonu yerine yapılacak projede yeni dükkanlar açılmamalı. Yeşil alanlarla donatılmalı. Hem o bölgedeki esnafın elini rahatlatmak hem de yerli yabancı turistlere cazibe alanları yaratmak gerek. Oba’daki yeni belediye binasının yeri de yanlış. En başta otopark sıkıntısı var. Belediye hizmetleri illa çok lüks devasa binalarla olmaz. Başka modern sistemler entegre edilebilir” dedi.
‘BİR ALANYA’MIZ DERNEĞİ NE İŞ YAPAR?’
Alanya Belediyesi bünyesinde kurulan Bir Alanya’mız Var Derneği’ne de eleştiriler getiren Toklu, “Derneğin yöneticileri kim, ne iş yaptığı, hangi amaçla kurulduğu bilinmiyor. Kamuoyunda bu soruların cevabı aranıyor. Kenti disiplini derken bunu da kast ettik. Derneğin faaliyetleri, başkanı, yöneticileri hakkında resmi bir başvuru yapıp sormadık. İlerleyen günlerde hem meclis üyelerimiz hem de diğer kanallardan bu tür soruları soracağız” dedi.
‘GENÇKEN DAHA ÇOK İŞ YAPILIR’
Belediye başkanlığı için daha çok genç olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Toklu, “Bazı şeyler gençken yapılıyor. Heyecanlar, memleket sevdaları genç yaşlarda daha aktif oluyor. Bunun tarihte pek çok örneği var. Mesela Fatih Sultan Mehmet. Tarih hep gençlerin başarısını yazmış. MHP, CHP ve İyi Parti’nin Alanya’daki ilçe başkanları da genç. 22 yaşında gençlik kolları başkanı oldum. Genel merkezde görev aldığımda daha 30 bile değildim. Bu yüzden ‘çok genç’ eleştirilerine katılmıyorum” dedi.

15 Ara 2018 - 00:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kurucu üye - Toklu nun suçu genç olmak değil . “ Ben genel merkezde bile görev yaptım , siyaseti en iyi ben bilirim “ Zaafıdır. Bu zaafiyet içerisinde teşkilatçılık denen kollektif çalışmada başarı şansı hiç ama hiç yoktur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Aralık 00:02

Çorum Haber