Dev ihale ertelendi

ALANYA’YA bağlı beldelerin en büyük sorunlarından birisi olan katı atık imhası için halen vahşi depolama yöntemini uygulayan belde belediyelerin gözü, Alanya Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği’nin (ALTAB) dün yapacağı katı atık bertaraf tesisi ihalesine çevrilirken, katılımcı firmanın evrak eksikliği yüzünden düne ertelenen ihale yine yapılamadı.

Türkler beldesi, Göbet ve Taşlıseki Tepesi’ne yapılacak tesisin toplam 49 milyon TL’ye mal olacağını ve en az 30 yıl boyunca özellikle geçimini turizmle sağlayan beldelerin yarasına merhem olacağını söyleyen ALTAB ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Toplam 49 milyon 18 bin TL’ye mal olacak tesis, çöpünü nereye dökeceğini bilmeyen belediye başkanlarına da ilaç gibi gelecek” demişti. Alanya’nın batısında yer alan ve turizm yoğunluğunun en fazla bulunduğu belde belediyelerinin en büyük sıkıntısı haline gelen çöp imhası, ilerleyen bir tarihte yeniden ihaleye çıkarılacak tesisin tamamlanmasıyla sona erecek. Öte yandan edinilen bilgilere göre, ihalenin, bugüne dek hiçbir katılımcı firmanın ALTAB’a başvurmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği ileri sürülüyor.

#

28 Ağu 2012 - 04:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber