Dev ihale bugün

ALANYA’YA bağlı beldelerin en büyük sorunlarından birisi olan katı atık imhası için halen vahşi depolama yöntemini uygulayan belde belediyelerin gözü, Alanya Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği’nin (ALTAB) bugün yapacağı katı atık bertaraf tesisi ihalesine çevrildi.

Türkler beldesi Göbet ve Taşlıseki Tepesi’ne yapılacak tesis toplam 49 milyon TL’ye mal olacak ve en az 30 yıl boyunca özellikle geçimini turizmle sağlayan beldelerin yarasına merhem olacak. Toplam 49 milyon 18 bin TL’ye mal olacak tesis, çöpünü nereye dökeceğini bilmeyen belediye başkanlarına da ilaç gibi gelecek. 30 YIL SORUN OLMAYACAK Alanya’nın batısında yer alan ve turizm yoğunluğunun en fazla bulunduğu belde belediyelerinin en büyük sıkıntısı haline gelen çöp imhası, bugün ihaleye çıkarılacak tesisin tamamlanmasıyla sona erecek. Tesisin yapım işini alacak firmanın kasasından toplam 49 milyon 18 bin TL çıkacak. Türkler beldesi Göbet ve Taşlıseki Tepesi mevkiinde kullanımı 30 yıllığına devralınan arazi üzerine yapılacak tesis, bölgenin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanarak yapılacak. Bugün gerçekleştirilecek ihaleye Türk firmalarının yanı sıra uluslararası şirketler de katılabilecek.

#

29 May 2012 - 03:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber