''Dayatma adayla yola çıkmadık''

AB Bakanı Çavuşoğlu, “Yurtdışındaki vatandaşların Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olması için demokratik katılım sağladık. Çıkardığımız yasalarla ilk defa vatandaşlarımız oy kullanıyor” dedi

 İSTANBULGüngören İlçe Başkanlığı seçim irtibat ofisinin açılışında konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu ofisin, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a uğur getirmesi temennisinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, “Bizim dava arkadaşlarımız bayramlaşmaya, seçim irtibat bürosu açılışlarına, gece gündüz çalışmaya, seçim zamanı sandık başlarına tıpış tıpış değil, koşa koşa gider. İşte bugün burada Güngören'de bunun örneğini görüyoruz. Son dakika haber vermemize rağmen dava arkadaşlarımız koşarak buraya geldiler. Çünkü biz, birilerinin dayattığı bir adayın arkasında değiliz. Biz milletin adamının arkasında siyaset yapıyoruz. Onunla birlikte siyaset yapıyoruz. Türkiye'nin lideriyle siyaset yapıyoruz ve bundan da büyük bir gurur duyuyoruz. Allah'ın izniyle 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanını ilk turda seçeceğiz” dedi.

‘GURBETÇİLER İLK KEZ OY KULLANACAK’

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, yurtdışında yaşayan vatandaşların ilk defa Türkiye'deki seçimler için oy kullanacaklarına vurgu yaparak, “Yurtdışındaki vatandaşlarımız Türkiye'nin her türlü gelişimini, Türkiye'de olan biten her şeyi yakından takip ediyorlar. Nerede yaşarlarsa yaşasınlar, Türkiye'den kopmadılar, yaşadıkları yere entegre oldular. Özellikle çifte vatandaşlık hakkı veren ülkelerden, gerekliyse vatandaşlıklarını da aldılar. Biz yurtdışındaki vatandaşlarımızın Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olması için bu demokratik katılımı sağladık. Çıkardığımız yasalarla ilk defa vatandaşlarımız oy kullanıyor. Türkiye için de bir ilk olan Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçildiği bir seçimde oy kullanıyorlar” diye konuştu.

GÜNE DAYALI RANDEVU SİSTEMİ

Yurtdışındaki seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) randevuya dayalı oy kullanma kararı verdiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, başlangıçta her dakika için bir randevu verildiğini, bu sistemin çalışmadığının görülmesi üzerine YSK'nın güne dayalı randevu sistemine geçtiğini söyledi. Ancak bu sistemin de tam olarak işlemediğine işaret eden Bakan Çavuşoğlu,  “Sabahtan beri özellikle vatandaşlarımızdan ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünden aldığımız bilgilere göre, bazı sıkıntılar var. Vatandaşlarımız önceden randevu almış fakat randevu, sistemde başka bir güne verilmiş. O nedenle YSK'nın yaşanan bu sıkıntıları göz önünde tutarak, süreyi uzatması ya da vatandaşa hangi gün gelirse gelsin, oy kullanma imkânı vermesi lazım” dedi.

01 Ağu 2014 - 18:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kerim - evet ilk defa yurt disinda oy kullaniyoruz, iyi hos güzel ama randevulu sistem çok saçma... eger verilen tarihte oy atmazsan bidaha atamiyorsun ve oy kullanmamis oluyorsun halbuki 4 gün boyunca seçim var...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ağustos 18:11

Çorum Haber