Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir şey kabul edilemez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta 'Nefret Söylemiyle Mücadele' temalı etkinlikte "İslam'ı terörle bir araya getirmek ahlaksızlıktır, böyle bir şey kabul edilemez." dedi.

CUMHURBAŞKANIErdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Nefret söylemi küresel olarak yükselişte olan İslam düşmanlığının en yaygın aracı. Soyal medya, TV programları ve siyasetçi söylemleriyle normalleştiriliyor.

Yaşanan terör eyleminden sonra örnek tutum sergileyen Yeni Zelanda halkına teşekkür ediyorum.

Irkçı eylemlere, kutsal değerlere en fazla hakarete maruz kalanlar ne yazık ki Müslümanlar.

Populist siyaetçiler ve medya tarafından normalleştirilmeye çalışılan nefret söylemini bir kez daha buradan lanetliyorum.

Nefret söylemi fikir özgürlüğü parantezine asla alınmamalıdır.

Azad Keşmir'deki durum pek hayra alamet değil. BM ve İTT gibi kurumların çatısı altındaki girişimleri somutlaştırmalıyız.

Türkiye olarak yükselen İslam düşmanlığı ve nefret söylemi gibi konulardaki girişimlere öncülük etmeye devam edeceğiz.

Barış dini olan İslam'ı terörle bir araya  getirmek, çok büyük bir iftiradır, ahlaksızlıktır. Böyle bir şey kabul  edilemez.

25 Eyl 2019 - 15:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber