CHP'li Acar'dan Konyaaltı sorusu

CHP’li Acar, Konyaaltı Sahili’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinde yaşanan tartışmalı süreci ve protokol şartlarını TBMM’ye taşırken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarih çelişkisine yanıt vermedi. Şimşek, sahildeki büfelerin yıllık kira bedelinin bir milyon 80 bin TL olduğunu belirtti

 CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konyaaltı Sahili’nin kiralanmasıyla ilgili protokolün Antalya Defterdarı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından 22 Mayıs 2014 tarihinde imzalandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin 13 Mayıs 2014 tarih ve 12 bin 056 sayılı yazısıyla Konyaaltı Sahili’ni kiralamak için talepte bulunduğunu kaydeden Bakan Şimşek, “Antalya Belediye Başkanlığı’nın talebini uygun gördük. Gereğinin yapılması için Antalya Valiliği’ne talimat verdik” dedi. Protokol kapsamında Konyaaltı Sahili’ndeki duş ve tuvaletler için kira alınmayacağını, bunların belediye tarafından ücretsiz işletileceğini kaydeden Bakan Şimşek, söz konusu alanda yapılacak 18 büfenin ilk yıl maktu kira bedelinin 1 milyon 80 bin TL olduğunu, söz konusu tesislerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını kaydetti.

‘AKP RESMEN HUKUKU ZORLUYOR’

Bakan Şimşek’in yanıtını değerlendiren Acar, “Konyaaltı Sahili’ni Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verebilmek için hukuk olabildiğince zorlanmış, yetkisiz bir şekilde protokol yapılmış. Bakan’ın yanıtı da bunu doğruluyor. Bakan’a göre, belediye Mayıs ayında talep etmiş, ama Bakanlık talep tarihinden önce Nisan ayında uygun bulmuş. Böyle bir şey nasıl mümkün olur? Yani talepten önce onay verilmiş. Mızrak çuvala sığmıyor. AKP iktidarı hukuksuzluğunu her alana yayıyor. Ama unutulmasın ki hukukun ve adaletin olmadığı yerde hiçbir şey ayakta kalmaz, kalamaz. Konyaaltı Sahili’ni, Konyaaltı Belediyesi’ne vermemek için her yolu mubah gören bir anlayışla hareket edilmiştir. Bu hukuksuzlukların hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır” dedi.

24 Eyl 2014 - 08:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber