CHP'den hodri meydan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meclis'te bir komisyon kurulmasını ve belediyeler ve belediye başkanları hakkındaki bütün yolsuzluk iddialarının araştırılması için önerge vereceklerini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meclis'te bir komisyon kurulmasını ve belediyeler ve belediye başkanları hakkındaki bütün yolsuzluk iddialarının araştırılması için önerge vereceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir komisyon kurularak, hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin ve belediye başkanlarının araştırılması için önerge vereceklerini söyledi.

CHP olarak ''Hodri meydan'' dediklerini belirten Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde özellikle çeşitli basın organlarında CHP'li belediyelerle ilgili yoğun bir karalama kampanyası yürütüldüğüne dikkat çekti. Bu basın organlarınca bilinçli bir biçimde CHP'li belediyelerde yolsuzluk olduğuna ilişkin kamuoyunda bir algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Ağbaba, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve binlerce savcının, binlerce müfettişin görev yaptığını hatırlattı.

En çok mesaiyi CHP'li belediyelerde geçirdiklerini anlatan Ağbaba, şöyle devam etti: 

"Eğer bu belediyelerde bir yolsuzluk var ise bunları ortaya çıkarmak onların asli görevi olmasına karşın bu haberler günlerdir medyada yer almakta fakat yargı organları ya da müfettişler tarafından bunun üzerine gidilmemektedir. Bu nedenle bugüne değin yargı konusu olmamış, hiçbir müfettişin raporuna konu olmamış çeşitli iddiaların kimi basın organlarınca bu biçimde gündeme getirilmesi karşısında belediye başkanlarımız Cumhuriyet savcılıklarına başvurarak kendileri hakkında inceleme talep etmektedirler.

Gazete manşetleri üzerinden itibar zedelemeye dönük bu yayınlar karşısında gerekli her türlü imkan yargı makamlarının elinde mevcuttur. Belediye başkanlarımızın dokunulmazlıkları da bulunmamaktadır. Eğer gerçekten bir şüphe varsa kamuoyunun aydınlatılması için savcıları bu duruma el koymaya, gerekli soruşturmayı yapmaya davet ediyoruz. Çünkü CHP, kendisi ile ilgili yolsuzluk iddialarını yargı operasyonlarıyla sonlandıranlarla aynı meşrepten değildir. Her türlü incelemeye ve yürütülecek soruşturmaya açık bulunmaktayız.

Bununla birlikte TBMM'de bir komisyon kurularak hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin ve belediye başkanlarının araştırılması için önergemizi de Meclis'e sunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 'Hodri meydan' diyoruz. Hem CHP'li belediyeler incelensin, hem de Ankara'yı parsel parsel satanlar ortaya çıksın. Herhangi bir soruşturma neticesinde, eğer varsa yolsuzluk yapan kişiler için gerekli disiplin mekanizmasını çalıştıracağımızı ve bu kişilerin partimiz ile ilişiğini tereddüt etmeden keseceğimizi, buna karşın bir yolsuzluk ve usulsüzlük yoksa da insanların ailelerini, onur ve şerefini gazete manşetlerine taşıyarak bu yolla CHP kurumsal kimliğini hedef alanlardan da yargı önünde hesap soracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım."

19 Tem 2015 - 17:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber