CHP’den ‘HD’ sorusu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, esnafların sorun ve taleplerini TBMM gündemine taşıdı.

Acar, “Bölge Birliği Antalya'ya gelecek mi? Esnafın her şey dahil ve AVM'lerle ilgili şikayetleri dikkate alınacak mı?” diye sordu. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazcı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Göller Bölgesi Birliği'nin üyelerinin illere göre dağılımı konusunda bilgi istedi. Acar, “Birliğin merkezinin Antalya'ya taşınması ya da Antalya'da bölge birliği oluşturulmasına ilişkin talepler dikkate alınacak mıdır?” dedi. ‘ESNAFIN ŞİKAYETİNİ DUYUN!’ Esnaf sayısının giderek arttığını ve bu konuda bir önlem alınması gerektiğini kaydeden Acar, Bakan Yazıcı'ya şu soruları yöneltti: “Antalya'nın merkez, Kemer, Manavgat, Alanya ve Kaş gibi turizmin yoğun olduğu bölgelerinde esnaf sayısındaki aşırı artışın önlenmesi için, belediyeler, esnaf odaları ile kooperatiflerin işbirliği yapacağı yeni bir yapılanma için bir girişimde bulunacak mısınız? Esnafların bu talepleri dikkate alınacak mıdır? Her şey dahil sistemi ve alışveriş merkezlerinin, esnaflar üzerindeki etkilerinin incelenmesi için bir çalışma yapacak mısınız? Bu konuda oteller ile esnaf örgütlerinin ortak bir çözüm geliştirmesi için öncülük edecek misiniz? Esnafların bu yöndeki şikayet ve taleplerini dikkate alacak mısınız?”

#

14 Ağu 2012 - 01:46 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber