CHP’den Aysultan Kadınlar Plajı savunması

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkan Vekili Müge Öztekin ve bölgede yaşayan kadınlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan Aysultan Kadınlar Plajı önünde bir açıklama yaparak plajın yeniden açılmasını istemişti

Alper Kutay

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki başkanı Menderes Türel döneminde Alanya ve Gazipaşa arasında bölge halkına hizmet veren Aysultan Kadınlar Plajı açılmıştı. Kısa zamanda bölge halkının en çok uğradığı noktalardan olan Aysultan Kadınlar Plajı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna CHP’li Muhittin Böcek’in gelmesinin ardından kapatılmıştı.

‘TÜM RESMİ GİRİŞİMLERİ YAPTIK’
Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın sosyal medyadan başlattığı kampanya üzerine CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’dan konuya ilişkin açıklama geldi. Karadağ, “Yeniden tahsisini istedik ama bin bir türlü engel çıkardılar” dedi. Aysultan Kadınlar Plajı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin tüm girişimleri yaptığını ancak bakanlıktan olur yazısının gelmediğini belirten Karadağ, “9 Mayıs 2016’da 3 yıllığına kiralanmış, belli bir bakımı ve onarımı yapılarak plaj şekline dönüştürülmüş olan bölge Aysultan Kadınlar Plajı olarak hizmete açılmış. Buraya her gün ücretsiz servislerle kadınlar götürülüyor. Güzel bir proje ve bölge kadınları 3 yıldır buradan faydalanıyordu. 3 yıl dolduktan sonra 9 Mayıs 2019’da bölgenin sözleşmesi bitti” diye konuştu.

EVRAK EKSİK DİYE GERİ GÖNDERİLMİŞ
Büyükşehir Belediyesi’nin bir gün öncesinden bu bölgenin yeniden tahsisi için başvuruda bulunduğunu ancak müracaatın önce bir takım evrak eksiklikleri sebebiyle geri gönderildiğini, daha sonra Büyükşehir Belediyesi eksik evrakları tamamlayarak ilgili kurumlara yeniden ilettiğini belirten Karadağ, “Bu tespitin ardından bakanlık buranın tekrar tahsisi için 2. derece sit alanı olması sebebiyle, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nden izin alınması gerektiğini belirtmiş. Şimdi ise bakanlıktan bu konuyla ilgili olur çıkmamış. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya programında plajın yeniden açılması sözünü vermişti. Bakanlıktan yazı geldiği andan itibaren burası yeniden hizmete açılacaktır" dedi.

‘KEŞKE ÇOCUKLAR İÇİN DE EYLEM YAPSALAR’
Ak Partili kadınları haksız buldukları noktalarda eylem yapmak konusunda takdir ettiğini söyleyen Karadağ, bu davranışı ülkede yaşanan birçok haksızlık karşısında neden kullanmadıklarını sordu. Karadağ, “Özellikle 13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüzcüsü ile evlenmesinin yasa teklifi parlamentoya verildiği zaman bu kadınlar neden böyle bir eylem yapmadı. Bu zamana kadar kadınlara ve çocuğa yapılan şiddet olaylarında, tecavüz konusunda hiçbir eylemlerini görmedik. Neden bu konuda hiçbir protesto yapmadılar. Son günlerde Karabağlar, İzmir'de orman yangınlarında ciğerimiz yandı. Neden bu konuda kıllarını bile kıpırdatmadan yerlerinde oturuyorlar. Alara Çayı üzerindeki HES projesini protesto etmek için neden hiçbir girişimde bulunmadılar. Eylem yapsınlar ama önce kadınlarımızı, vatanımızı, yurdumuzu ilgilendiren birçok konuda eylemlerine hız vermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

23 Ağu 2019 - 16:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber