CHP'li Takavüt gözünü belediyeye dikti

Yeniden CHP İlçe Başkanı seçilen Takavüt, "2019'daki ilk hedefimiz Alanya Belediyesi'ni kazanmak" dedi

Haber: Alper KUTAY

İKİ yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İlçe Başkanlığı görevini sürdüren ve 9 Aralık’ta Alanya Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Ali Takavüt, kongre sonrası ilk açıklamalarını Yeni Alanya'ya yaptı. CHP’nin iki adaylı başkanlık yarışının galibi olan 365 geçerli oyun 203’ünü alan Ali Takavüt, çok düzeyli bir kongre geçirdiklerini söyleyerek, kimseyi dışlamadan çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Yarış süresince, rakibi Mehmet Can Karagöz ile diyaloga devam ettiğini belirten Takavüt, “CHP İlçe Kongresi de zaten böyle olmalıydı. ‘Birçok il ve ilçeye örnek olacağız’ dedik ve bunu başardık. Birlikte yarıştığımız arkadaşım da gereken hassasiyeti gösterdi. Hiçbir gerginlik yaratmadık. Zaten sık sık bir araya gelip sohbet ettik. Biz kürsüde, tüm partililerimize söz verdik. ‘Kim kaybederse, kazanan arkadaşımızın emrinde olacak ve beraber çalışacağız’ dedik" açıklaması yaptı.
'KARAGÖZ YANIMIZDA OLACAK'
Takavüt, konuşmasına şöyle devam etti: "Karşılıklı olarak böyle bir isteğimiz var. Yanımızda olacağını bizzat belirten Mehmet Can kardeşimize de teşekkür ediyorum. Onun hayata geçirmek istediği projeleri var. Hayata geçirilecek olanları birlikte hayata geçireceğiz. Partililer olarak 2019’a kilitlenirlerse başarılı olacağımızdan eminim. İki adaydık, doğal olarak birimiz kaybedecekti. Sağ olsunlar, delegelerimiz bu görevi tekrar bana, bizim ekibimize verdi. Bize verilen bu görevi en iyi şekilde yapmak için el ele çalışacağız. Ancak bu 16 kişiyle olmaz. Mehmet Can arkadaşımızın listesinde olan, kendisi dahil tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Hepimizin bir hedefi var, o da 2019. Hepimiz 2019’a kilitlenirsek, başaramamamız söz konusu olmayacaktır. Kesinlikle başaracağız. Bunun işaretini 16 Nisan Referandumu'nda verdik.
'BELEDİYEYİ CHP KAZANACAK'
Gelecek seçimler için çok ümitliyiz. İddia ediyoruz ki 2019 yerel seçimlerinde, Antalya dahil pek çok büyükşehri alacağız. Buradan şunu da söylüyorum. Alanya’da da iddialıyız. CHP’nin bayrağını Alanya Belediyesi'ne dikmek istiyoruz. 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için birlik çağrısı yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tüm siyasi partiler kendi adayını çıkarmalı. Birileriyle ittifak yapmayacağız, öyle bir şey yok. Birinci tur böyle olursa, kuvvetli ihtimal ikinci tura kalacaktır. O zaman, en çok oy alan adayın etrafında toplanmalıyız. Tepeden inme, dayatma yöntemiyle gelen adayları halkımızın kabul etmediği 2014’te görülmüştür."

11 Ara 2017 - 21:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bir vatandaş - Tepeden bakmamak, halka karışmak lazım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 21:47

Çorum Haber