CHP'li Nazlıaka savunmasını YDK'ya verdi

CHP'de, "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yazılı savunmasını kurula iletti

ALINAN bilgiye göre, Nazlıaka savunmasında, partisinden üç  milletvekili ile yaptığı özel bir sohbetin, "çarpıtılmış bir şekilde" basına  aktarıldığını öne sürdü.

 

Haberlerin basında yer almasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'ndan randevu alarak, iddialarla ilgili bilgi verdiğini belirten  Nazlıaka, parti yönetiminin gerekli işlemleri yapmaması nedeniyle tartışmanın  kamuoyunda büyüdüğünü savundu.

 

 Olay nedeniyle "mağdur" edildiğini ileri süren Nazlıaka, hakkında  istenen "kesin ihraç" talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Nazlıaka'nın ayrıca Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan  başkanlığında, gelecek hafta toplanacak YDK'da sözlü savunma da yapması  bekleniyor.

 

 

Öte yandan Nazlıaka, Parti Meclisinin (PM) hakkında aldığı "tedbir"  kararına yaptığı itirazın YDK tarafından reddedilmesini mahkemeye taşıdı.

 

 Nazlıaka'nın dava dilekçesinde, "tedbir" kararı verme yetkisine sahip  olmayan YDK'nın, Siyasi Partiler Kanunu ve Parti Tüzüğü hükümlerine aykırı  hareket ettiği ileri sürüldü.

 

"Ölçüsüz ve keyfi yaklaşım"

 

 Demokratik bir rejimde, "ölçülülük/orantılılık" ilkesinin, her türlü  eylem ve işlemde öncelikle gözetilmesi gereken kurallardan olduğu ifade edilen  dilekçede, Nazlıaka'nın, "kesin çıkarma" istemiyle siyasi faaliyette bulunma  hakkının kısıtlanmak istenmesinin, "ölçülülük" ilkesi temelinde, demokratik bir  hukuk devleti içerisinde kabul edilemeyeceği belirtildi.

 

 "Tedbir kararından beklenen yarar nedir" sorusuna yer verilen  dilekçede, şunlar kaydedildi:

 

   "Bu ölçüsüz ve keyfi yaklaşım, parti içi demokrasinin ortadan  kaldırılmasına sebep olmaktadır. Siyasi partide, siyaset yapma haklarını  kullanmak için bulunan milletvekilleri, tüm üyelerinin oyunu alma durumundan  oldukça uzaklaşan bir yönetime karşı eleştiri sunamaz hale gelmişlerdir. Partinin  önceki genel başkanı, eleştiriler getirdiği için kesin ihraç istemiyle şikayet  edilmiştir. Bu şikayette, müvekkile yönelik keyfi bakış açısı ile sonuç  alınmasının mümkün olduğunu gösterir sürecin etki ve katkısı vardır."

   Dilekçede, tedbire yönelik itirazı reddeden YDK kararının kaldırılması  istendi.

 

24 Şub 2016 - 11:46 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber