CHP'den son dakika tezkere açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yarın Meclis'e gelecek Irak tezkeresi için "Terörle mücadelede TSK'nın elini güçlendirecekse 'Evet' deriz." dedi

CHP Grup Başkanvekili  Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda cumartesi günü yapılacak  Irak ve  Suriye tezkeresi görüşmelerine ilişkin "Tezkere, Türkiye'ye yönelik terör örgütlerini kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, terör tehdidini bertaraf etmeye yönelik içerikteyse hiç şüpheniz olmasın destek vereceğiz." açıklamasında bulundu.

TBMM, YARIN 16.00'DA TOPLANACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Meclis'in 23  Eylül Cumartesi günü ' Irak gündemi'yle olağanüstü toplanacağını açıklamıştı. Meclis oturumunda,  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ( TSK)  Irak ve  Suriye'ye sınır ötesi operasyon yapması için hükümete verilen izni bir yıl daha uzatan tezkerenin görüşülmesi bekleniyordu.

MASADA TEZKERE VE REFERANDUM VAR

Meclis'teki olağanüstü toplantı Kuzey  Irak tezkeresi ve referandum gündemiyle gerçekleşecek. Toplantıda hükümete sınır ötesi askeri harekat yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılması planlanıyor.

TEZKERE, 30 EKİM'E KADAR UZATILMIŞTI

Söz konusu Başbakanlık Tezkeresi daha önce Genel Kurul'da, 2 Ekim 2016 tarihinden 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmıştı.

MHP, TAM KADRO TBMM'DE OLACAK

MHP Grup Başkanvekili  Erkan Akçay,  MHP Grubu'nun, 23  Eylül Cumartesi olağanüstü toplanacak olan Genel Kurul'da tam kadro olacağını,  Irak ve  Suriye Tezkeresi'ne olumlu oy vereceğini bildirdi.

KILIÇDAROĞLU: İÇERİĞİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam katıldığı bir televizyon programında, tezkere ile ilgili olarak "Bölgedeki çalkantı derinleşerek devam ediyor. Dolayısıyla tezkerenin önemi ortadan kalkmış değil. Yeni bir tezkere getirecekler. Tabi içeriğini bilmeden bir yorum yapmak doğru değil. Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir. Biz  Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız.  Irak ve  Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzani'yi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz" açıklamasını yapmıştı. açıklamasını yapmıştı.

# CHP

22 Eyl 2017 - 12:26 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber