‘Böyle rezalet görülmedi’

Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının doğru olması durumunda bunun büyük bir skandal olacağını vurgulayan CHP Basın Sözcüsü Erdoğan Toktaş, “Dünya tarihinde böyle rezalet görülmedi. Alanya’daki AKP’liler derhal gereğini yapıp istifa etmelidir” dedi

-Alper KUTAY CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş’ın en yakın kurmaylarından biri olan ve yeni dönemde Alanya Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak ön plana çıkan Basın Sözcüsü Avukat Erdoğan Toktaş’ın gündeminde, Türkiye’yi sarsan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları vardı. 17 Aralık 2013’te başlayan ve izleri halen süren Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun son halkası olarak adlandırdığı ses kayıtlarını dinlerken tüylerinin ürperdiğini söyleyen Toktaş, “Bırakın bu ülkeyi, dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde bu ülkeyi, bu vatandaşı, bu devleti soyduklarını takip ediyoruz. Böyle bir rezalet, böyle bir seviyesizlik, böyle bir talan ve yolsuzluk hiç bir ülkede dünya tarihinde görülmemiş bir şeydir” dedi.

‘AKP HÜKÜMETİ İSTİFA ETMELİDİR’

İddiaya göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Erdoğan’ın oğlunu telefonla arayıp “Operasyonlar başladı, evde bir şey var mı?” dediğini, oğlunun da “Babacım, senin paralar var” diye cevap verdiğini söyleyen Toktaş, “Başbakan da paraları hemen eritmelerini, sıfırlamalarını emrediyor. Ey Alanya kamuoyu! Eğer gerçekten bu görüşme yapılmışsa, böyle bir yolsuzluk ve dolandırıcılık varsa, Türkiye toplumunun şu ana kadar ayağa kalkıp bu hükümeti istifa ettirmesi gerekiyordu. Takip ediyoruz, genel basın susmuş. Hiç kimse korkusundan bir şey diyemiyor, açıklayamıyor, yayın yapamıyor. Umudumuz yerel basında, halkımızda. Başbakanı ve AKP Hükümeti’ni en kısa sürede istifaya davet ediyoruz, çağırıyoruz. Eğer istifa etmezlerse zaten bu halk 30 Mart'ta bu iktidara en büyük cezayı verecek” diye konuştu.

‘GÜNEY VE EKİBİ GEREĞİNİ YAPSIN’

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve yönetim kurulu üyelerine de seslenen Toktaş, “Temiz duygu ve düşüncelerle siyaset yapmaya çalışan Hüseyin Güney ve ekibine çağrıda bulunuyoruz. Ankara’da ne dolaplar döndüğünü görsünler ve buna göre bir değerlendirme yapsınlar. AKP'nin yerel yöneticilerine ve idarecilerine özellikle sesleniyoruz. Hiç birinizden şüphemiz yok. Hepiniz de Alanya’ya hizmet yapmak için çalışıyorsunuz. Ama 17 Aralık'tan bu yana gelişen süreç içerisinde tek bir protesto yapmadınız. Sesinizi çıkarmamanız, ileride bu sorumluluğa ortak olacağınız anlamına gelir. Bu işe alet olmayın, şimdiden tavır alın. Onun için tüm Türkiye'yi, Alanya'yı, kamuoyunu bu şekilde tekrar bilgilendirme gereği duyduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

26 Şub 2014 - 23:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber