‘Biz Suriye halkı ile dostuz’

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'de yaşananlarla ilgili olarak, “Bir kandil gecesinde 345 kişi 4-5 tane şehir kuşatılarak tanklarla bombalandıktan sonra resmi rakamlarla en iyimser diyelim 15 bin civarında ama içeride olayları yaşayanlar 20 bin civarında insanın öldürüldüğünü, kaçırıldığını, cezaevine atıldığını söylüyor, iş orada bitmiştir. Bizim dostluğumuz, Suriye halkı iledir. Yönetimi ile olan ilişkimiz resmi ilişkidir.

Biz onlarla iyi iken onlar insan öldürmüyordu. Şimdi öldürüyorlar. O zaman zalimle dostluğumuz söz konusu olamaz” dedi. ‘SİZİN YÜREĞİNİZ KANAMIYOR MU?’ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümet'in Suriye politikasına ilişkin eleştiriler konusunda, “Yapacağımız şey nedir? Zulmün durdurulması, şiddetin durdurulması, silahların susturulması! Ben muhalefetinize hayret ediyorum. Temsilcileri çıkıyor, basın toplantılarında konuşuyorlar, 'Ne işimiz var bizim Suriye'de? Niye burnumuzu sokuyoruz oraya? Neden şöyle yapıyoruz?' Be hey arkadaşlar, Allah'tan korkun. Burada öldürülen şu kadar insan, sizin yüreğinizi kanatmıyor mu?” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin “Türkiye diplomasi alanında yapacaklarını yapmaya çalışıyor. Ama bir taraftan da Suriye'deki halka insani yardımda bulunmayı da insanlık vazifesi olarak biliyor. Bugün 24 bine yaklaşan mülteci sayısıyla, aynı zamanda açılan koridorlardan insani yardımları Türkiye tek başına omuzluyor. Böyle büyük bir millete de bu yakışır zaten” diye konuştu.

#

17 Nis 2012 - 00:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber