‘Berberoğlu kapıyı çarpıp gitti’ iddiası

ALANYA Belediye Meclisi’nde AK Partili Meclis üyeleri ile Başkan Sipahioğlu arasında yaşanan gerilimli ortamın ilk ipuçlarının Meclis’ten 6 gün önce Alanya Belediyesi’nde yapılan grup toplantısında verildiği ortaya çıktı.

Alper KUTAY
Genelde AKP’li üyelerle Meclis’ten bir gün önce buluşan Başkan Sipahioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile AKP grubunu 27 Ekim Çarşamba günü belediye sarayına davet etti. Ancak Kızıl Kule çevresinin sit alanı ilan edilmesi ve özellikle Tosmur Belediyesi’nin imar planı konusunda bazı AKP’li Meclis üyeleriyle uzlaşamayan Sipahioğlu’nun ısrarcı tutumu karşısında AK Parti Grup Başkanı Mustafa Berberoğlu’nun toplantı salonunu terk ettiği, çıkarken de kapıyı sert bir biçimde kapadığı ileri sürüldü. MUSA ÖZDEMİR RİCAYA GİTTİ AMA BERBEROĞLU İTİRAZ ETTİ Görgü tanıklarının iddiasına göre, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Başkan Sipahioğlu ve diğer AKP’li Meclis üyelerinin şaşkın bakışları altında toplantı bitmeden toplantı salonunu sert bir biçimde terk eden Berberoğlu’nun ‘Ben böyle bir şey görmedim’ diyerek kendi kendine söylendiği de edinilen bilgiler arasında. Bu arada Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir’in, imar konusunda görüşmek için Mustafa Berberoğlu’ndan randevu aldığı, Özdemir’in Berberoğlu’na ait Rıhtım bölgesindeki restoranına giderken yanına anne tarafından Alanyalı olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çok yakın bir akrabasını da götürdüğü edinilen bilgiler arasında. Özdemir’in Berberoğlu’na, “İmar planını Meclis’ten bu kez geçirelim” ricasında bulunduğu, Berberoğlu’nun ise, “Kendi Meclisi’nde oy birliği ile geçir, biz de destek verelim. Ama kendi Meclis’in bile buna itiraz ederken bizim destek vermemiz etik olmaz” dediği öğrenildi.

#

05 Kas 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber