Başvurular sona erdi: En yüksek rakamı CHP istedi

Milletvekilliği aday adaylığı için başvurular resmen sona erdi, gözler 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek listelere çevrildi

Haber: Alper KUTAY

ADAY adaylığı için en yüksek ücreti belirleyen parti olan CHP'de kadın, genç ve engellilerden 5 bin lira, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alındı. CHP’de Ali Takavüt, Gökhan Sipahioğlu, Cem Özcan ve Cemburak Özgenç 10’ar bin, Banu Okan Kavukçu ile Şengül Yeşildal ise 5’er bin lira verdi. CHP’de ayrıca başvuru aidatı dışında müracaat sırasında bin lira dosya ücreti talep edildi.
AK PARTİ 6 BİN LİRA İSTEDİ
Ak Parti’de aday adaylığı başvuruları sadece il başkanlıkları ile Genel Merkez’e yapıldı. Ak Parti adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 6 bin lira, kadın ve genç adaylardan 3 bin lira, engellilerden ise bin lira aldı. MHP'de ise kadın erkek ayırt etmeksizin tüm aday adaylarından 2 bin 500 lira başvuru aidatı alındı, engelli aday adaylarından başvuru ücreti istenmedi. İyi Parti’de ise aday adayları başvurularını yalnızca parti genel merkezine yapabildi. Başvuru aidatı olarak erkek adaylardan 5 bin lira, kadın ve genç adaylardan 2 bin 500 lira, engelli adaylardan ise bin lira alındı. Gazi aday adaylarından ise başvuru ücreti talep edilmedi.

17 May 2018 - 22:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber