Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi

DAVUTOĞLU" Bir siyasi lidere yakışmayan bir üslupla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalkıştı. İthamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı küstahlığı kendisine aynen iade ediyoruz" şeklinde konuştu.

PARTİSİNİN İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDA KONUŞTU

Haliç Kongre Merkezi’ndeki AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısına  Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve partililer katıldı. Başbakan Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmasında, İstanbul’un önemini anlattı. İstanbul şiirin, musikinin, güzelliğin, muhabbetin, medeniyetin, sanayinin, emeğin şehri olduğunu belirten Davutoğlu, İstanbul’un taşına, toprağına ve insanına gönül verdiklerini ifade etti. Muhalefeti de eleştiren Başbakan Davutoğlu, AK Parti olarak eğitim, sağlık, tarım ve diğer alanlarda yaptıkları faaliyetleri de tek tek anlattı.

"TÜRKİYE’Yİ HİÇ SAHİPSİZ BIRAKMADIK"

"Daha çok üreten Türkiye için yola koyulduk. Biz bu millete sevdalıyız" diyen Başbakan Davutoğlu, "13 yıl aralıksız büyüdük. Vesayetçi sistem geriledi. Demokrasimizi yeni Anayasamızla daha da güçlü kılacağız. Pasif Türkiye’yi, sözü dinletilen Türkiye haline getirdik. Başardık, başaracağız. Darbe girişimlerine, teröre rağmen bu başarıyı yakaladık. Gece gündüz sıkıntılara göğüs gerdik" diye konuştu.

"Bizde siyaset, halka hizmet içindir hakka hizmet içindir" diyerek konuşmasına devam eden Davutoğlu, Türkiye’de 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’de 2 seçim yaşandığını, Türkiye’yi hiç sahipsiz bırakmadıklarını sözlerine ekledi.

DEVLET BAHÇELİ’YE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Başbakan Davutoğlu konuşması sırasında Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’nde bulunan özel bir hastanede anjiyo olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de "Devlet Bahçeli’ye acil şifalar diliyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YAPTIĞI KÜSTAHLIĞI KENDİSİNE AYNEN İADE EDİYORUZ"

1 Kasım seçimlerinde büyük bir yenilgi yaşayanların ders almış görünmediklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu dün CHP’nin olağan kongresinde yaptığı konuşmayla bunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kongrede çıkmış Sayın Cumhurbaşkanımıza  dönük olarak gerçekten bir siyasi lidere yakışmayan bir üslupla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalkıştı. İthamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı küstahlığı kendisine aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"HİZMET VE ESER ÜRETEMEYİNCE KABALAŞIYORLAR, ÇİRKİNLEŞİYORLAR"

"Dikta CHP siyasetine ait bir kavramdır" diyen Başbakan Davutoğlu, "Her şeyden önce kendi geçmişlerine bakmaları lazım. Siyaset üretemeyince hakaret üretmek siyasi bir yöntem olarak benimsendiğinde toplumda nezaket kalmaz. Bunlar fikir üretemeyince hakaret, itham ve küfür üretiyorlar. Hizmet ve eser üretemeyince kabalaşıyorlar, çirkinleşiyorlar. Hakaret ettiği kişinin bu ülkenin yüzde 52 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini bile umursamıyorlar" dedi.

AKADEMİSYENLERE SESLENDİ

Güneydoğu’daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak ’Bu suça ortak olmayacağız’ başlığıyla yayınlayan bildiride imzası bulunan akademisyenlere de seslenen Davutoğlu "İmzalarınızı geri çekin. Terörle aranıza mesafe koyan açıklamalarınızı bekliyoruz" dedi. Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sırasında sık sık "İşte başbakan işte teşkilat" şeklinde sloganlar atıldı.

"ESEFLE KINADIĞIMI İFADE ETMEK İSTİYORUM"

Kadir Topbaş burada yaptığı konuşmasında,  "Maalesef sadece kendi kurultaylarında tek başına lider olmanın gururunu yaşayan Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza ciddi hakaretlerde bulundu. Esefle kınadığımı ifade etmek belirtmek istiyorum. Esasında bu yaptığı hakaret kendisiyle yıllardan beri siyasette yürüyen dava arkadaşlarınadır. Aynı zamanda milyonlarca oy vermiş destek bu milletin ta kendisinedir" diye konuştu.

17 Oca 2016 - 16:42 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber