Başbakan bizzat talimat verdi

Türkiye’de bulunan Iraklı ve Suriyelilerle ilgili son dönemde yaşanan hareketliliğe ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplantı yapıldı

DAVUTOĞLU, mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu düzeninin temini için talimat verdi.
Türkiye’de bulunan Iraklı ve Suriyeliler ile ilgili son dönemde yaşanan hareketliliğe ilişkin toplantı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başbakan Davutoğlu, başkanlığında gerçekleşen toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüler, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu katıldı. Toplantıda son dönemde İstanbul ve Edirne Suriyeli ve Iraklıların Avrupa’ya dönük hareketliliği detaylı bir şekilde ele alındı.
Başbakan Davutoğlu, özellikle yollarda, farklı yerlerde beklemekte olan ve geçici koruma altında bulunan Suriye ve Iraklıların ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu düzeninin temini için talimat verdi.
Toplantıda, Başbakan Davutoğlu’na mevcut durum hareketliliğinin boyutları, ihtiyaçlar ve konunun yurt dışı yansımaları konusunda brifing verildi.

16 Eyl 2015 - 15:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber