Bakan Çavuşoğlu Çin'e gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD ile mücadele edecek peşmerge güçlerinin her an Kobani'ye geçebileceğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu’nun, Pekin’de düzenlenecek Afganistan’a ilişkin İstanbul Süreci 4. Dışişleri Bakanları Konferansı’na katılmak için Çin Halk Cumhuriyeti’ne gideceği açıklandı

-Alper KUTAY

 DIŞİŞLERİ Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kobani'nin düşmemesi konusunda Türkiye'nin hassas olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin sınırının ötesindeki meselelerin kendilerini ilgilendirdiğini ancak Kobani'nin tek başına ön plana çıkarılmasının, Suriye ve Irak'ta olup bitenlere göz yumulmasının doğru olmadığını söyledi. PYD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında güven bunalımı olduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, “Aynı şekilde PYD ile peşmerge arasında da güven bunalımı var. Bunun tarihsel geçmişi var. Geçmişte kendi aralarındaki olanlar. Aynı şekilde PYD'nin ve ÖSO'nun Suriye'nin geleceği ile ilgili sınır bütünlüğü, bağımsızlığı ile ilgili bakış açısındaki farklılıklardan dolayı bir güven bunalımı var. Dolayısıyla bugüne kadar bu sürecin gecikmesinin sebebi bunlardan kaynaklanıyor” dedi.

‘GÜVENLİ BÖLGE BM’DE KALMALI’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ve bölgede kapsamlı bir strateji için sürekli temas halinde olma konusunda mutabık kaldıklarını belirterek, ilgili birimler arasında da istihbarat ve temasların artırılacağını söyledi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, ABD'nin güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge konusunu da daha olumlu şekilde değerlendirmeye başladığını dile getirerek, “Güvenli bölgenin Birleşmiş Milletler çatısı altında olması en ideali. Şu an bizim tek taraflı bir güvenli bölge veya uçuşa yasak ilan etmek gibi bir tutumumuz yok” diye konuştu. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu’nun, Pekin’de düzenlenecek Afganistan’a ilişkin İstanbul Süreci 4. Dışişleri Bakanları Konferansı’na katılmak için Çin Halk Cumhuriyeti’ne gideceği açıklandı. Afganistan ve Çin’in eş başkanlıklarında toplanacak Bakanlar Konferansı’na Türkiye’nin yanı sıra 13 bölge ülkesi katılıyor.

29 Eki 2014 - 00:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber