Bakan Çavuşoğlu Bakü'de İlham Aliyev’le görüştü

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 39. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı

Haber: Alper KUTAY

TOPLANTININ ardından açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Bugün Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Bu toplantıdan önce de Azerbaycan'ın başarılı dönem başkanlığı sayesinde ve çabaları sayesinde bazı sorunları da çözmüş olduk. Her şeyden önce Azerbaycan'ı başarılı dönem başkanlığı için gönülden tebrik ediyorum” dedi.
LAVROV’LA BÖLGEYİ KONUŞTU
Toplantı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Rusya'ya ticaretimiz var, aşamalı bir şekilde kaldırmaya başladığımız vize konusu var, konsolosluk meseleleri var. Bunları konuştuğumuz gibi Suriye'yi, İdlip'i, Anayasa Komisyonu'nu konuştuk ve diğer bazı bölgesel konuları da ele aldık” dedi.
ALİYEV TAZİYELERİNİ BİLDİRDİ
Bakan Çavuşoğlu daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşmek üzere ayrıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda gerçekleşen kabulde, Azerbaycan ve Türkiye'nin çok sıkı dostluk ilişkilerine sahip olduğunu ve iki ülkenin birbirini daima desteklediğini söyledi. Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecinde de Türkiye'nin Azerbaycan'ın haklı tutumunu desteklediğinin altını çizdi. Aliyev'e Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Bakan Çavuşoğlu da Ankara'daki tren kazasında yaşamını yitirenler için taziye dileklerinde bulunması nedeniyle Aliyev'e teşekkür etti.

14 Ara 2018 - 22:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber