Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na saldırı açıklaması: Yüzde 9,83 oy aldığın yerde ne işin var?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Saldırıyı yerel seçim sonuçlarına göre değerlendiren Bahçeli, "Yüzde 9,83 oy aldığın yere hala mahkemede aklanmamış, paklanmamış bir belediye başkanı ile gidiyorsun. O bölgede ne işin var senin?" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya dönüşünde verdiği molada kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramasıyla ilgili, şunları söyledi:

“TÜRLÜ İHTİMALİN DE TEDBİRİNİ ALARAK GİTMESİ LAZIMDIR”

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir şehidimizin cenaze namazına katılmak için gitmiş olduğu Akkuzulu Mahallesi’nde karşı karşıya kaldığı olaydan memnuniyet duymak mümkün değildir. Bu bir siyasi partinin, hele hele iktidar partisinden sonra Meclis’te sayısal çoğunluğu bulunan bir siyasi partinin liderine yapmak yakışık almaz, kabulü mümkün değildir. Ama bir bilgi olarak söylüyorum. Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğine, kendisi araştırmalı, danışmanlarına sormalı, parti yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunulmalı. Ve ondan sonra da eğer gitmeyi çok uygun bir zemin olarak görüyorsa, her türlü ihtimalin de tedbirini alarak gitmesi lazımdır.”

“CHP ARTI İP 169 OY ALMIŞ”

Saldırıyı seçim sonuçlarına göre değerlendiren Bahçeli, “Şimdi Çubuk Akkuzulu Mahallesi’nde en son mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifakı, 1260 oy almış, yüzde 73,30 oranında. CHP artı İP ittifakı 169 oy yüzde 9,83. Yani gerilim içinde yapılmış olan bir seçim iddiası var, bu seçim ortamında siz yüzde 9 oy aldığınız yere Mehmetçiğin cenaze namazına katılmak için gitmeyi düşünüyorsunuz. Ama orada karşılaşacağınız bir olayı neyle izah edeceksiniz. Böyle bir olayın zemini hazırlanmış mıdır? 1 Mayıs olaylarına bugünden hazırlık mı yapılmaktadır. Türkiye’de mazbatayı daha da gererek Türkiye’de farklı farklı sonuçları elde etmek için çaba mı gösteriyorsunuz? Bu durumu İçişleri Bakanı çok yönlü incelemeli. Köy halkı teker teker dinlenmeli. CHP’ye bakış nasıl, emniyet güçlerinin ‘şu eve alalım orada gerilimi düşürelim’ dediği zaman ev sahibi dahi ‘bunu buraya almayın’ diyor ise bunları kamuoyu ile paylaşın” dedi.

“BİR ŞEYE DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR”

“MHP’yi tahrik edici bir unsur olarak, Bahçeli’yi gündeme taşımanın faydası nedir?” diyen Bahçeli, “Bunun CHP’ye bir faydası yok. Taksim’de 1 Mayıs ısrarı nedir. Bütün bunların hepsinin açıklanması lazım. Ama açıklanırken de bir şeye dikkat etmek gerekiyor, o da ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisinde Fekeli Ali Rahmet Bey var. O, bazı olayları görürken kendisinin evlatlık aldığı kişiye bir tavsiyede bulunuyor, ‘suhuletle ve sükunetle hareket ediniz’ diyor. Şimdi ne yapalım? Ali Rahmet Beyi televizyona çıkartıp tüm siyasilere öğüt verebilecek tarzda bir konuşma yapmasını rica etsek, suhulete ve sükunete ne kadar riayet edecekler? Ben uyacağımızı kendi adıma ve partim adına söylüyorum. Ama CHP’deki genel başkan yardımcıları, ağustos böcekleri ne diyecekler onu merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

“O BÖLGEDE NE İŞİN VAR SENİN”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyı, çok yönlü incelemek ve düşünmek gerektiğini belirten Bahçeli, “Ankara’ya dönüş sırasında arkadaşlarımız bize telefonla bildirdiler. Cenaze namazında böyle bir olay oldu dediler. Ben Ankara il başkanımıza ‘Akkuzulu Mahallesi’nin durumun öğren bakalım’ dedim. Takip ettiğim yol bu. Oradaki potansiyeli gördükten sonra tahrike teşvike bir takım bir kavgaya çatışmaya müsait mi değil mi? Yüzde 9,83 oy aldığın yere hala mahkemede aklanmamış, paklanmamış bir belediye başkanı ile gidiyorsun. O bölgede ne işin var senin?2 gün sonra taziye evine gitsen, acısının hafiflediği bir ortamda başsağlığı dilesen ne olur. Ankara’nın dışında hangi cenaze törenlerine bu kadar iştahla katıldın? Bunların sorularını bu millet sormalı. Özellikle de bugün sosyal medyada yer alan her zaman da söylüyorum; ama köşe yazarı ve aydın zümre biraz ihtiyatlı olmalı. MHP’yi suçlayınca ne olacak? Yani MHP’yi bu çatışmanın ortasına çekecek kadar sende akıl yok, sende zeka da yok. Senin sözünle hareket edecek zafiyet içinde bir MHP de yok. Sen kimsin yani böyle bir durumda bizi nasıl oyunun içerisine çekeceksin. 50 yıldan beri çekememişler şimdi nasıl çekeceksin; ama şu tablo önemli bir tablo” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN TATİLE ÇIKMASI LAZIM”

Akkuzulu’da yaşayanların çoğunun sert adamlar olduğunu belirten Bahçeli, “Akkuzulular inançları, siyasi davranışlarıyla sert adamlar. Eğer bunlara ‘bu adam burada ne geziyor, bunu sokmayın köye’ demişlerse, televizyonda yaşlı bir adam yumruk atıyor. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir tatile çıkması lazım” dedi. DHA

21 Nis 2019 - 21:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber