Bahçeli yerel yönetimde ittifakı değerlendirdi

Ak Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerinde bugüne kadar yazılanların doğru olmadığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yerel seçimde ittifak gündemde yok. Şahsi kanaatimi sorarsanız, yerel yönetimde ittifak çok zorlama olur" dedi

Haber: Alper KUTAY

YEREL seçimlerde ittifak olmayacağı sinyali veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "Şu anda gündemde yok. Ve partiler arasında bu manada bir görüşme isteği de henüz oluşmamış vaziyette. Şahsi kanaatimi sorarsanız, yerel yönetimde ittifak çok zorlama olur. Bir parti aday çıkardığı vakit o adayı seçtirebilmek için o ilçede kendine göre bir ittifak arayışına giriyor. Belediye meclis üyeliklerini paylaştırıyor. Aileleri, köylüleri, mahalleleri dikkate alıyor ve bir yapı oluşturuyor. Sonra milletin huzurunda diyor ki: 'Ben 15 belediye meclis üyesiyle şu şekilde seçime katılacağım'. Bunların içinde belediye başkan adayının mensup olduğu partinin dışında aile fertleri varsa onlar da 'Bu seçimde amca çocuğumuz aday oldu, dayım aday' diyor ve başka partideki mensubiyetini öteliyor. 'Bu seçim mahalli idareler seçimidir, amcamın oğluna verdim oyu' diyor. Yani, 'şu partiye oyumu verdim' demiyor. İttifakın oy potansiyelini kestirmek zor. 'İttifakla ilgili şu kadar oy alınır' demek, geçmiş dönemlerdeki seçimlerde rakamların toplanmasını ilişkin bir değerlendirme olur." MHP'den kopan isimlere af çıkıp çıkmayacağına yönelik görüşleri de sorulan Bahçeli, "MHP'yi ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlere alet olan kişilerin geri dönüşü olmaz. Ancak onların aldatmış olduğu ama olaylar içinde gelişmeleri fark edip, 'Ben bir yanlışa sürükleniyordum. Bundan kurtulmalıyım' diyerek MHP'ye gelenlere kapımız açıktır" dedi.

06 Şub 2018 - 21:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber