'Arınç'a ilettik'

AKP İlçe Başkanı Güney, "THY'nin Gazipaşa Havalimanı'na inmesi yönünde Alanyalının talebini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ilettik. Bu konuda çalışma sözü verdi" dedi

- Kerim TOKSÖZ

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya'nın sorunlarını içeren dosyayla Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu. Annesi Alanyalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la iki saate yakın makamında görüşme yapan Güney ve Özdemir, bölgenin geleceği için önemli olan, Gazipaşa (GZP) Havalimanı, 2014 yılının nisan ayında hizmete açılacak 300 yataklı Alanya Bölge Hastanesi, Tıp Fakültesi, golf sahaları ve 2B konusunu gündeme getirdi.
"BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ"
Kaymakam Özdemir, Arınç'a, "GZP Havalimanı bölgemiz için çok önemli. Bu havalimanının tam kapasite çalışmasıyla bölgede Alanya, Gazipaşa ve Anamur çok gelişecek. Buralarda yeni turizm alanları ortaya çıkacak, yeni yatırımlarla şaha kalkacak. Bunun için Alanya'da Türk Hava Yolları'nın (THY), GZP Havalimanı'na inmesi yönünde bölge insanının bir talebi var" dedi. Özdemir'in sözleri üzerine Güney, "Herkes THY Gazipaşa'ya inmeli diyor, bizler halkın talebini iletiyoruz" dedi.
"BİR ÇALIŞMA YAPALIM"
Özdemir ve Güney'in, THY'nin GZP Havalimanı'na inmesi yönündeki bölge insanın taleplerini iletmesi üzerine Arınç, "Bu konuda THY yönetimi ile görüşelim, bu konuda bir çalışma da yapalım. GZP-Ankara ve GZP-İstanbul uçuşlarının düzenli olarak yapılabilmesi için Borajet ve Anadolu Jet yönetimi ile de bir görüşelim. Bu iki havayolu şirketinin de GZP Havalimanı'na sefer düzenlemesini isteyeceğim" dedi.

#

27 Mar 2013 - 00:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber