Antalya CHP'den 'üç istifa'

CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kurt, istifaların kendisiyle sınırlı kalmayacağını belirtirken, başka bir siyasi partiye katılmayacaklarını söyledi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ün belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik görüntüsü verdiği gün, kendi yönetiminden istifa geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılarından Ergün Kurt, partiden istifa etti. Kurt, istifalarının 'Başka partiye geçecekler' şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirterek, şu ana kadar diğer siyasi partilerle yapılmış bir görüşmeleri olmadığını belirtti. Parti içinde yerel seçim süreci ve sonrasına ilişkin temel eleştirilerinin bulunduğunu kaydeden Kurt, eleştirilerinin karşılık bulamaması üzerine bu kararı almak durumunda kaldığını dile getirdi.

‘ALEVİLERE OLUMSUZ YAKLAŞILIYOR’

Kurt, özellikle CHP'den istifa ederek AKP'ye katılan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun üzerinden parti içinde Alevilere dönük bir söylem geliştiğini, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Kurt, istifaların kendisiyle sınırlı kalmayacağını, devam edeceğini de sözlerine ekledi. CHP İl Başkanı Devrim Kök ise henüz İl Başkanlığı’na ulaşan bir istifa olmadığını söyledi. Kurt'un istifasının ardından akşam saatlerinde iki istifa haberi daha geldi. İl Yönetim Kurulu Üyesi Umut Doğan ve İl Başkan Yardımcısı Salih Azizoğlu da partilerinden istifa etti.

28 May 2014 - 19:27 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

HAKKI HAKARAYAN - ne ala ne ala aleviliği kullanmayınız seçimden önce iktidarda iken ayrı şimdi madur edebiyatı yapıyorsunuz..belediyenin bütün imkanları elinizde değil miydi iş alıp iş yapmadınız mı?dergileri bedava mı dağıttınız bu kafayla sizin gibilerden bu çıkar ancak mama elinizden gitti manevramı, bu nasıl olsa zemin hazır meclis üyesi geçmişken derdimiz para değil mi?oğlunuzu kızınızı işe girdirdiniz başarısız oldunuz kadro sizin yerleştirdiğiniz kadro artık bırakın ya esnaf olun yada emekli olun siyaseti ve insanları kulllanmayı bırakın....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 19:27

Çorum Haber