ALTSO’dan Hollanda açılımı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) konuğu olarak Alanya’ya gelen Hollanda’nın Peel An Maas Belediye Başkanı ve beraberindeki iş adamlarından oluşan heyet, dün sabah Alanya’daki işadamları ile bir araya geldi

Yasin ARAZ ALTSO tarafından yürütülen ‘Odanın Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç Projesi’ kapsamında oda üyelerinin yurtdışı ticari işbirliği kurmasını desteklemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanvekili Ali Yenialp, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Mayıs 2013’te oluşturulan bir ALTSO heyetinin Peel An Maas Belediyesi’ni ziyaret ettiğini, bu çalışmanın ilk tohumlarının o günlerde atıldığını dile getirdi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER HEMEN BAŞLADI

Şahin, Peel An Maas şehrinin tarım ve tarıma dayalı sanayi konusunda dünyanın en başarılı merkezlerinden biri olduğuna da dikkati çekerek, “Bizim için turizm kadar tarım sektörü de çok büyük önem taşıyor. Amacımız Hollanda’nın bu güzide şehri ile işbirliğine giderek karşılıklı ticareti geliştirmek. Bu nedenle Hollanda’dan gelen özellikle tarım, hayvancılık ve bunlara dayalı sanayi sektöründe faaliyet gösteren ticari heyet ile üyelerimizin karşılıklı ikili iş görüşmeleri yapabilecekleri bir toplantı organize edilmiştir. Bu tanışma toplantısının ardından odamız üyeleri ile Peel An Maas’dan gelen işadamları ikili görüşmeler yapacaklar” dedi. Şahin, ALTSO tarafından yürütülen proje kapsamında oluşturulacak ticaret portalı vesilesiyle iki şehir arasındaki e-ticaretin gelişmesine katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

‘LALE ÜRETİMİNDE İŞBİRLİĞİMİZ VAR’

Şahin’den sonra söz alan Peel An Maas Belediye Başkanı Wilma Delissen, Alanya’nın tarım ve hayvancılıkta fırsatları içinde barındıran güçlü ekonomiye sahip bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye’den çok sayıda işbirlikçimiz var. Alanya ile de olmasını temenni ediyoruz. Sayın Şahin ve ekibine bizlere gösterdiği ilgi ve başarılı organizasyon için teşekkür ederim” dedi. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir de, Hollanda ile Türkiye’nin 400 yıla dayanan dostluk ilişkisi olduğuna dikkati çektiği konuşmasında, Hollanda tarım sektörünün can damarı lale üreticiliğinde bile bu iki ülkenin dostluğunun payının olduğunu söyledi. Özdemir, konuşmasının ardından bir de Alanya ekonomisine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp de, bu işbirliğinde Alanya Belediyesi olarak gereken rolü üstlenmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

08 Eki 2013 - 18:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber