Alataş daha güzel çıktı

Mobilyacılar Odası kongresinde oy kullanan 323 esnaftan 210’u Hüseyin Alataş’ı yeni başkan olarak seçti. Bir oyun geçersiz sayıldığı kongrede 10 yıllık başkan Tevfik Can ise ancak 104 oy alabildi. Kongre öncesi üyelere hitaben konuşan Can’ın, “Hüseyin Alataş güzel bir kardeşim ama ben ondan daha güzelim” sözleri ise kongreye damgasını vurdu.

ALANYA Mobilyacılar, Hızarcılar ve Doğramacılar Odası’nın 3. kongresi dün saat 10.00'da Şoförler Odası Düğün Salonu'nda başladı. Kongreye, odanın on yıllık başkanı Tevfik Can ve başkan adayı Hüseyin Alataş'ın liderliğinde iki listeyle gidildi. Tevfik Can ve ekibi ceket yakalarına taktıkları yeşil renkteki kurdeleyle konukları karşılarken, Alataş ve ekibinin herhangi bir renk tercih etmedikleri gözlendi. Divan Başkanlığına Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci’nin seçildiği kongrede faaliyet raporu, denetim kurulu ve yönetim kurulu raporları okunarak oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edilen raporların ardından bilanço, gelir ve gider raporu okundu. Tevfik Can'ın maaş alacağı olan 17 bin TL'nin 3 bin TL'sinin odaya bağışlandığı, bunun yanında alacaklı olan yönetim kurulu üyelerinin de alacaklarının bir kısmını odaya hibe ettikleri bildirildi. Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Hüseyin Alataş, yaptığı konuşmada, “Bana yetki verirseniz odamızı kiradan kurtaracağız, üyelerimize hastanelerle anlaşarak sağlık hizmeti vereceğiz, daha iyi hizmet etmek için de araç alacağız. Oda üyelerinin kaynaşması için eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Odaya hukuki işlerde yardımcı olunması için avukat tayin edeceğiz. Desteğinizi bekliyoruz” dedi. Alataş’ın ardından söz alan Tevfik Can ise konuşmasında herkesi güldürdü. Ancak oda üyelerinden aidat alındığı sürece hizmet verilebileceğini belirten Can, “Görevde bulunduğum sürece odaya elimden gelen hizmeti yapmaya çalıştım. Odaya 83 yeni üye kaydı yaptım. Odalar aidatlarla iş yapar, siz destek verip aidatlarınızı öderseniz, biz de hizmet verir ayakta dururuz. Çok güzel bir başkan adayımız var. Ama ben ondan daha güzelim. Herkesi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından sandık kurulu yerini aldı ve oylamaya geçildi. Saat 17.00’de başlayan oy sayımında 323 üyenin oy kullandığı, bir oyun geçersiz sayıldığı belirtildi. Sayım sonucunda Hüseyin Alataş 210 oy alırken, odanın kurucusu ve on yıllık başkanı Tevfik Can ancak 104 oy alabildi. Mobilyacılar Odası’ndan çıkan sonuca göre, Alanya’da yapılan meslek odası seçimlerinde, Bakkallar Odası eski başkanı Cemal Kaçmaz’ın ardından görevini devreden ikinci başkan da Tevfik Can oldu. Mobilyacılar Odası’nın yeni yönetimine Yusuf Boz, Mümin Uğur, Bilal Karakuş, Turan Şahiner, Mehmet Demir ve Ömer Faruk Karakış seçilirken, denetleme kurulu üyeliği görevine ise Ahmet Aydın, Süleyman Ergin ve Ali Kargı getirildi.

#

15 Oca 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber