‘Alanya’ya bağlanmak istiyoruz’

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in, “Alanya'nın bir ilçesi olmayı çok istiyoruz” açıklaması tepki çekti. Manavgat Gündoğmuşlular Derneği Başkanı Murat Atay, il olma konusunda coğrafi konum bitişiğindeki diğer ilçelerle yakınlığı düşünüldüğünde Antalya ilinin doğusunda yeni bir il olacaksa bu adın Manavgat olması gerektiğini bildirdi.

ANTALYA'NIN Alanya ve Manavgat ilçelerinin il olma yarışında Gündoğmuş'un nereye bağlanacağı tartışma konusu oldu. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in, “Alanya'nın bir ilçesi olmayı çok istiyoruz” açıklaması tepki çekti. Manavgat Gündoğmuşlular Derneği Başkanı Murat Atay, il olma konusunda coğrafi konum bitişiğindeki diğer ilçelerle yakınlığı düşünüldüğünde Antalya ilinin doğusunda yeni bir il olacaksa bu adın Manavgat olması gerektiğini bildirdi. Murat Akay, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yaşayan Gündoğmuşluların farklı siyasi görüşlerde de olsa Manavgat'ın il olması konusunda tek yürek olduğunu kaydetti. Akay, “Manavgat 78 köyü 300 bine yakın nüfusu ve bunun yanı sıra Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin katılmasıyla Türkiye'de 40 ilden büyüktür. Bugün yapılacak ciddi bir araştırma ve referandum bizim görüşlerimizin doğruluğunu ortaya çıkaracaktır. Gündoğmuş belediye başkanının sözleri Manavgat'ta yaşayan 20 bin Gündoğmuşluyu derinden üzmüştür. Kişisel sorumluluk taşıyan kişilerin bölge insana danışmadan görüş bildirmesini doğru bulmuyoruz. Manavgat'ta yaşayan Gündoğmuşlular olarak biz Manavgat'ın il olmasını istiyoruz” dedi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, 2 ilçenin il olma yarışında geçtiğimiz günlerde şu sözleri söylemişti: “Alanya'nın bir ilçesi olmayı çok istiyoruz. Manavgat il konusunda parazit yapsa da Alanya, Antalya'nın doğu bölgesinin abisidir.” Gündoğmuş, Antalya'nın 2 bin 200 nüfuslu en küçük ilçelerinden biri.

#

15 Şub 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber