‘Alanya’nın il olmasını istemeyenler utansın’

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şevki Türktaş, 6 Nisan'da yapılacak ilçe kongresi öncesi sahalara indiğini belirterek, “Aslında ben bugün değil, hayatımın her günü halkın içinde olan bir insanım. İnşallah bayram şenliği havasında bir kongre yapacağız.

Alper KUTAY Kongreden hemen sonra da yerel seçime odaklanacağız. Başkan adayı olup olmayacağıma benim karar vermeme gerek yok, kamuoyu kararını çoktan vermiş durumda. Parti tabanı ve halk ne diyorsa o olur. Karşıma aday çıkıp çıkmayacağı yönünde benim kulağıma gelen bir dedikodu yok. Birlik ve beraberlik içerisinde kongreye gitmeyi düşünüyoruz” dedi. ‘ASIL ADI: İL YAPTIRMAMA DERNEĞİ’ Büyükşehir Yasası meselesi konuşulmaya başlanınca Alanya İl Yaptırma Derneği’nin AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’i ziyaret ettiğini söyleyerek dernek başkanı Mustafa Kahya’yı eleştiren Türktaş, “Bu dernek daha dün kurulmadı, üstelik derneğin başkanı da yıllardır aynı isim. Bir kurumda başkan bir işe asılmazsa ekibinin asılmasını da beklemek doğru olmaz. Bu derneğin başındaki isim kimdir, önce ona bakmak lazım. Bence Mustafa Kahya yıllardır çok pasif kaldı. Son günlerde Büyükşehir Yasası konuşulmaya başlanınca, biraz piyasanın, biraz da basının gaz vermesiyle AKP'ye gidip Arınç’tan randevu istemiş. Yukarıdan zaten iş bitmiş. Ankara'ya gitseler ya da Arınç buraya gelse ve görüşseler ne değişecek” diye konuştu. ‘SİPAHİOĞLU AÇIK YÜREKLİ DEĞİL’ Bunu daha önce yapmaları gerektiğini söyleyen Türktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Alanya İl Yaptırma Derneği Başkanı Alanya'nın il olmasını istiyor mu, önce ona bunu sorun. Alanya'da yıllardır Alanya'nın il olmasını istemeyen belli bir zümre var. Yıllardır sessiz kaldılar, Ankara da ‘Madem siz il olmayı istemiyorsunuz, biz de sizi Antalya'ya bağlarız’ deyip geçti. Hasan Sipahioğlu bu konuda hiç açıklama yapmıyor, bizim gibi açık yürekli değil. Alanya milliyetçisi olan birisi bu konuya tepki verir. Antalya her dönem Alanya'ya şaşı bakmıştır. Bizim neyimizi hazmedemiyorlar da bize şaşı bakıyorlar, bunu anlamıyorum. Sipahioğlu AKP'de değil de CHP de olsa yine sessiz kalırdı, çünkü onun öyle bir yapısı var, bunu değiştiremezsiniz.”

#

17 Mar 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber