AKP'nin Sipahisi

Aylardır merakla yanıtı beklenen soruya cevap dün akşam Ankara'dan geldi. Başbakan Erdoğan "Alanya adayımız Sipahioğlu" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ilk kez 1994'te aday olup seçilemeyen, 1999’dan beri Alanya Belediyesi’ni yöneten, 2004 ve 2009'da AKP'ye karşı seçim kazandıktan sonra 12 Temmuz 2009’da ANAP’tan AKP’ye transfer olan Hasan Sipahioğlu’nu Alanya Belediye Başkan Adayı yaptı. Diğer aday adayları Hüseyin Güney, Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Başak'a haberi İl Başkanı Mustafa Köse verdi.

İLK AÇIKLAMAYI ŞAHİN YAPTI 

SİPAHİOĞLU'NUN aday olduğunu ilk açıklayan isim, 2009 yerel seçimlerinden önce Alanya'ya gelip AKP'nin o dönem adayı olan Kerim Kılınç için oy isteyen ve "Oyunuzu verin, hizmet aksın" dediği için eleştirilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin oldu. Seçim İşleri Üst Kurulu Üyesi olan Şahin, adayları belirlenen illerin milletvekillerini dün akşam davet edip bilgilendirdiklerini söyledi. 
HABERİ TOPLANTIDA ALDILARÖNCEKİ gün seçim startını Konaklı’da geniş katılımlı bir toplantı ile veren AKP İlçe Teşkilatı, dün akşam da Avsallar, Okurcalar ve Payallar’da toplantı yaptı. AKP İlçe Başkanı Menderes Haymanalı başkanlığında yapılan toplantıya aday adayları Hüseyin Güney, Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Başak da katıldı. AKP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı’nın mevcut Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu olarak açıklandığını toplantı sırasında öğrenen AKP’lilerin büyük bir şaşkınlık yaşadıkları iddia edilirken, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse’nin, yıllardır birlikte çalıştığı ve aday olmasına kesin gözüyle bakılan eski ilçe başkanı Hüseyin Güney’i telefonla arayarak Sipahioğlu’nun aday gösterildiğini bildirdiği öğrenildi. İŞTE DİĞER ADAYLAR

AKSEKİ İsmet Uysal, Aksu Halil Şahin, Demre Süleyman Topçu, Döşemealtı Nurettin Tursun, Elmalı Ümit Öztekin, Finike Nail Dülgeroğlu, Gazipaşa Adil Çelik, Gündoğmuş Mehmet Özeren, İbradı Muharrem Kaya, Kaş Halil Kocaer, Kemer Yusuf Uras, Kepez Hakan Tütüncü, Konyaaltı Remzi Sadi, Korkuteli Mustafa Akdeniz, Kumluca Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat Recep Barut, Muratpaşa Cihan Bulut ve Serik Ramazan Çalık. - Alper KUTAY BUGÜN itibariyle 71 gün kalan 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklayan AKP'nin Adana, Antalya, Aydın ve Balıkesir'in ilçe belediye başkan adayları da dün akşam belli oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, AKP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısında Adana, Antalya, Aydın ve Balıkesir'in ilçe belediye başkan adaylarının belirlendiğini bildirdi.

BEŞ YILDIR AKP’DE SİYASET YAPIYOR

Adayları belirlenen illerin milletvekillerini parti genel merkezine davet ettiklerini belirten Şahin, milletvekillerine konuyla ilgili bilgilendirme yapıldığını dile getirdi. Buna göre, AKP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı’nın, 1999’dan beri Alanya Belediyesi’ni yöneten, tıpkı 1999’da olduğu gibi 2004 ve 2009’da da Anavatan Partisi’nden (ANAP) seçim kazanan, 12 Temmuz 2009’da Antalya Kepez Arena’da düzenlenen mini bir törenle AKP’ye transfer olan Hasan Sipahioğlu olduğu bildirildi.

ANTALYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Akseki İsmet Uysal, Aksu Halil Şahin, Alanya Hasan Sipahioğlu, Demre Süleyman Topçu, Döşemealtı Nurettin Tursun, Elmalı Ümit Öztekin, Finike Nail Dülgeroğlu, Gazipaşa Adil Çelik, Gündoğmuş Mehmet Özeren, İbradı Muharrem Kaya, Kaş Halil Kocaer, Kemer Yusuf Uras, Kepez Hakan Tütüncü, Konyaaltı Remzi Sadi, Korkuteli Mustafa Akdeniz, Kumluca Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat Recep Barut, Muratpaşa Cihan Bulut ve Serik Ramazan Çalık.

"HENÜZ BANA GELEN RESMİ TEBLİGAT YOK"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın Alanya Belediye Başkan Adayı olarak kendisini uygun gördüğü yönünde yapılan resmi açıklamalar hakkında ne düşündüğü sorulan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, haberi kendisine ait Gardenia Otel’de öğrendi. Dostlarıyla yemekteyken sosyal paylaşım sitelerindeki haberler üzerine arayanlardan bilgi alan Sipahioğlu’nun telefonu uzun süre kilitlendi. Tebrik telefonlarına cevap yetiştirmekte zorlanan Sipahioğlu, Yeni Alanya’ya saat 19.00 sularında yaptığı kısa değerlendirmede, “Henüz bana gelen resmi bir tebligat olmadı. Bu yüzden yorum yapmam doğru olmaz” dedi.

16 Oca 2014 - 17:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

günay sarı - Korkuluğa dönmüş hala başkan olacağım diye uğraşıyor başka hırssızlıklar devam etsin diye midir amaç

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:45
07

spor sever - hasan sipahi oğlu acaba alanyaspora yardım için verilen kombinelerin parasını teslim ettimi bunu merak ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:45
06

Yok sana oyy - bir kacak binayi bile yikamayan baskana oy degil gunahimi bile vermem

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:45
05

mustafa sert - hayırlı olsun alanya mıza,akp den doğru bir hamle tebrikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:45
04

mustafa sert - hayırlı olsun alanya mıza,akp den doğru bir hamle tebrikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:45
01

alpay kiyak - bitmis bir parti kimi gösterirsen göster.boss bundan sonra.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:45

Çorum Haber