"AKP’li meclis üyeleri bizi üzdü"

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Konyaaltı Plajı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendiren bir toplantı yapıldı

ÖNCEKİ gün Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Konyaaltı Plajı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendiren Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi ve aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin doğal üyesi Şehir Plancısı Erkan Demirci, AKP’li Kerim Başkaptan ile Emin Hatipoğlu’na sitem etti. Demirci, “Pazartesi günü Antalya'da BŞB Meclis Toplantısı yapıldı. Gündem maddelerinden birisi de Konyaaltı sahillerinin Milli Emlak Müdürlüğü'nden Antalya BŞB'ye devredilmesi için Türel'e yetki verilmesi ve ardından da Antalya BŞB'ye ait bir şirket olan ANET'e bu sahillerin devriyle ilgili yetki alınmasıydı” dedi.

'ALANYA SAHİLLERİ ÇOK ÖNEMLİ'

Bu konunun arkasından Alanya, Manavgat, Kepez ve Kemer gibi sahillerin de emsal oluşturacağını söyleyen Erkan Demirci, “Bununla ilgili bizim CHP grup toplantısında aldığımız kararda, ‘Evet, Antalya BŞB'ye devri olabilir ama Antalya BŞB tarafından ilgili belediyesine devredilmesi yönünde bir tavır sergilemek şartıyla’ şeklinde bir karar çıktı. Mecliste aynı düşünceleri MHP grubu da paylaştığı için yapılan oylama da 51'e 48 oyla Konyaaltı sahillerinin BŞB'ye devri için belediye başkanına yetki verilmesi hususu reddedildi, uygun görülmedi. Bu kararın Alanya açısından iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü gelecek ay Alanya ve Manavgat sahilleri konusu da karşımıza çıkacak” diye konuştu.

'SAHİL YETKİSİ ALANYA'YA VERİLSİN'

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üzücü olan konunun, AKP’li Meclis Üyesi Kerim Başkaptan ile Emin Hatipoğlu’nun Alanya'nın yararına olacak şeyleri Alanya’nın değil de BŞB yararına oy kullanması olduğunu ifade eden Erkan Demirci, “MHP ve CHP birlikteliğiyle şimdilik bu kriz aşılmış oldu. İleride ben bu konunun tekrar gündeme geleceğini tahmin ediyorum, sonlandığını pek sanmıyorum. Aynı tavır tüm sahiller için sergilenecektir. İster AKP'li, ister CHP'li fark etmiyor. Biz yerinden yönetim ilkesini benimseyen bir parti olarak sahillerin ilgili belediyeler tarafından işletilmesinden yanayız. Öyle bir gündem gelirse, sahillerin Alanya'ya devri konusunda oy kullanmayı düşünüyoruz” dedi.

‘ALANYA KOORDİNATÖRÜ UNVANI YOK’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bağlı olarak çalışacak olan Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in yeni görevini de değerlendiren Erkan Demirci, “O biraz siyasi içerikli bir konu aslında ve hukuki süzgeçlerden geçirilmesi gereken bir konu. Büyükşehir Yasası'nda böyle koordinatörlük gibi bir kavram yok. BŞB'ye bağlı genel sekreter var, genel sekreter yardımcıları var, atanan kişinin siyasi içerikli bir kişi olması, nasıl bir yetki verileceği konusunda benim kafamda tereddütler oluşturuyor. Ayrıca yeni seçimden çıktığımız bir dönemde seçim kaybeden bir partinin seçimi kazanan bir parti üstünde birisini görevlendirmesi sandığa da saygısızlık gibi geldi” diye konuştu.

‘SİYASİ KOORDİNATÖR HUKUKİ OLMAZ’

Demirci, sözlerini şöyle tamamladı: “Görevlendirilecek kişinin görevlerini bilmiyoruz, konuşmak için çok erken. Benim kendi düşüncem, Antalya BŞB'nin zaten Alanya için ne yapacağı, görevleri bellidir. Bu görevlerin takibi açısından birim amirlikleri kurulacağını, görevlendirileceğini kendisi de burada söylemişti zaten. O birim amirleriyle kendisini ilgilendiren konularda koordinasyonun BŞB ile sağlanmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Siyasi olarak atanan bir koordinatörün ne kadar hukuki olduğu tartışılır ama atandığını kabul ettiğimizde onun da zannedersem Alanya Belediyesi'nin içişlerine herhangi bir şekilde karışmaması gerektiği, sadece Antalya'nın görevi olan konularda yönlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum.”

14 May 2014 - 23:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber