AKP’li Çelik bir ilke imza attı

AKP'nin Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ile Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Meclis'te başörtüsü ile yemin ederek Türkiye tarihinde bir ilke imza attı.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tarihinde bir ilk yaşandı. Meclis'in 25. Dönem milletvekillerinin yemin töreninde ilk kez bir başörtülü vekil yemin etti. AKP Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, TBMM'de yemin eden ilk başörtülü vekil oldu. Meclis'te yemin eden ikinci başörtülü vekil ise AKP'nin Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik oldu. Türkiye'nin yakın siyasi tarihine damgasını vuran toplumsal bir kırılmaya neden olan Merve Kavakçı olayından 16 yıl sonra aynı kürsüde başörtülü milletvekilleri yemin etti. Fazilet Partisi'nden 1999 seçimlerinde milletvekili seçilen Merve Kavakçı milletvekilliği yeminini edemeden Meclis'ten çıkarılmıştı. Başörtüsüyle milletvekili seçilen MHP'den Nesrin Ünal ise başörtüsünü çıkararak yemin etmeyi tercih etmişti.

24 Haz 2015 - 15:13 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber