AKP’den Mevlana açılımı ‘Ne olursan ol yine de gel’

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Osman Özcan’ın, 12 Eylül Halk Oylaması’ndan sonra sarf ettiği, “Bazı köy muhtarları yalakamsı tavırlar sergiliyor” açıklamasının ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nın yeni bir açılım yapma kararı aldığı ortaya çıktı.

Alanya’ya bağlı 69 köyün muhtarlarına haber gönderen AK Parti İlçe Teşkilatı’nın, “Köyünüzde sandıktan ne çıkarsa çıksın biz halkımızın tercihine saygılıyız. Referandumda ‘Evet’ diyenin de ‘Hayır’ diyenin de başımızın üstünde yeri var” mesajı verdiği öğrenildi. MUHALEFETİN TEPKİSİNE ANLAM VEREMİYORUM Konu hakkında bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, “Türkiye 12 Eylül günü büyük bir sınav verdi. Seçmenimizin büyük çoğunluğu referandumda ‘Evet’ oyu kullanarak tercihini sandığa yansıttı ve yeni anayasa paketine onay verdi. Ancak biz sandıktan ‘Evet’ çıktığı için bu duruma tepki gösteren bazı siyasi partilere ve temsilcilerinin yaptığı açıklamalara bir anlam veremiyoruz. Sandıktan çıkan tercihe herkesin saygılı olması gerek” diye konuştu. AKP “NE OLURSAN OL YİNE GEL” DİYECEK Alanya’ya bağlı 69 köyün muhtarına teşkilat olarak mesaj gönderildiğini ve “Köyünüzdeki sandıktan hangi tercih çıkmışsa biz buna saygı gösteririz. ‘Hayır’ diyenin de ‘Evet’ diyenin de başımızın üstünde yeri var. Sakın sandığınızdan ‘Hayır’ çıktı diye partimizle irtibatınızı kesmeyin. Seçimlerde de söylediğimiz gibi bizim işimiz hizmet gücümüz millettir” denildiğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, “Milletten aldığımız güçle hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye 13 Eylül sabahından itibaren yepyeni bir döneme girmiştir” dedi. HAYIRCI VE EVETÇİ MUHTARLAR AKP’DE BULUŞTU Öte yandan AK Parti İlçe Teşkilatı’nca başlatılan ve Mevlana’nın ünlü sözünden esinlenerek hazırlanan “Ne olursan ol yine gel” projesi çerçevesinde köy muhtarları AK Parti İlçe Teşkilatı’na akın etmeye başladı. 12 Eylül’de yapılan referandumda sandığından 104 ‘Hayır’ oyuna karşılık 114 ‘Evet’ oyu çıkan Obaalacami Köyü’nün muhtarı Şevki Karaduman ile sandığından 108 ‘Evet’ oyuna karşılık 154 ‘Hayır’ oyu çıkan Bademağacı Köyü’nün muhtarı Mehmet Bilgin dün AK Parti İlçe Teşkilatı’na gelerek İl Genel Meclisi Üyesi Arif Yeni ile görüştü. Muhtarların sıkıntılarını tek tek not alan Arif Yeni, “Evet diyenin de Hayır diyenin de başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

#

25 Eyl 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber