Akdağ Kayak Merkezi projesi hayalden ibaret

ALTSO’nun son dönemde yeniden gündeme taşıdığı Akdağ Kayak Merkezi projesi konusunda İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş ve CHP İlçe Başkanı Osman Özcan’dan sonra bir yorum da ALTSO’nun 11 yıl başkanlığını yapan Kerim Taç’tan geldi. Taç, “Dim Barajı bölgenin iklimini değiştirdi. Akdağ’a kayak merkezi değil, ancak çok güzel piknik alanı yapılır” dedi.

Alper KUTAY
ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Kerim Taç, dün yaptığı açıklamada, “ALTSO Başkanı Kerim Taç ve yönetim kurulu üyelerinin sık sık gündeme taşıdıkları Akdağ Kayak Merkezi projesi artık geçerliliğini yitirmiş bir projedir. Çünkü bölgeye Dim Barajı’nın yapılmasıyla birlikte bölgenin iklimi değişmiş, baraj gölü Akdağ’a mikro klima etkisi yaparak karın yerde kalma süresini azaltmıştır” dedi. AKDAĞ PROJESİ TÜM ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR Akdağ Kayak Merkezi projesinin ALTSO’nun kurulduğu 1991 yılından beri var olduğunu, o günkü yönetimin, günün koşulları çerçevesinde ilk icraat olarak bu projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadığını belirten Kerim Taç, “O günlerde belki farklı ve güzel bir proje gibi gözüküyordu ama bugün maalesef o özelliğini kaybetti. Artık Türkiye’deki turizm rekabeti eskisi gibi değil. Örneğin Isparta’da Davraz Kayak Merkezi açıldı. Bu projenin gerçekleşmesi halinde Alanya’ya getireceği yıllık gelirlere, Davraz’ın gelirlerine bakmak lazım” diye konuştu. DENİZE GİREN TURİST KAYAK YAPMAYA GİTMEZ Akdağ Kayak Merkezi projesinin önündeki en büyük engelin Dim Barajı’nın yapılması olduğunu belirten Kerim Taç, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Baraj gölü mikro klima etkisi yapacağı için karın yerde durma süresi azalmıştır. Bilimsel ve ekonomik araştırmaların yeniden elden geçirilmesi gerekmektedir. Benim şahsi kanaatim bu proje artık tüm geçerliliğini yitirmiştir. Eskiden ‘Alanya’ya tatile gelen turistler önce sahilde deniz girsin, denizden çıktıktan sonra Akdağ’da kayak yapsın’ diye bir fantezi vardı. Ama kayak sporunu yapan turist profili farklı, denize giren turist profili farklıdır. Tüm bu gerçekler varken bu projenin yapılması artık hayal olmuştur.” AKDAĞ’A GİDİP HEP BERABER PİKNİK YAPALIM İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş’un önceki gün Yeni Alanya’ya yaptığı “Akdağ’a ancak çok güzel mesire tesisleri yapılabilir” açıklamasına katıldığını da belirten Kerim Taç, “Hilmi Tokuş güzel söylemiş. O bölgeye ancak güzel bir mesire alanı olur. Bu proje 20 yılda gerçekleşmemişse demek ki bu doğru bir proje değilmiş. Gazipaşa Havaalanı açıldı, D-400 Karayolu açıldı, çünkü her ikisine de ihtiyaç vardı. Demek ki buraya ihtiyaç yokmuş ki devlet elini uzatmamış. Üstelik bu bölge daha yeni turizm merkezi ilan edilmiş. Turizm merkezi ilan edildi diye de kayak merkezi yapılacak anlamına gelmez” diye konuştu.

#

20 Eki 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber