AK Parti’de temayül yoklaması 20 Mart’ta

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 13 Mart Pazar akşamı itibariyle AK Parti İl Başkanlığı’na milletvekili aday adaylığı için başvuru sayısının 52 olduğunu bildirdi.

Köse, Antalya Kent Parkı'nda basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, İl Gençlik Kolları Başkanı Hıfzıllah Şahbaz da katıldı. Genel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Köse, parti olarak seçim stratejisini belirlediklerini ve çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, şu ana kadar 11 ilçeyi ziyaret ettiklerini bildirdi. Milletvekilliği aday adaylığı için bugün (dün) son gün olduğunu belirten Köse, dün akşam itibariyle AK Parti Antalya İl Başkanlığı’na aday adaylığı için 52 kişinin başvurduğunu, bunlardan üçünün başka illerden AK Parti’den aday adayı olduklarını söyledi. MİLLETVEKİLLERİ TEMAYÜL YOKLAMASINA KATILMAYACAK 20 Mart’ta Kepez Spor Salonu’nda temayül yoklaması gerçekleştirileceğini vurgulayan Köse, temayül yoklamasına halen milletvekili olanlar ile il başkanının girmeyeceğini bildirdi. Temayül yoklaması sonuçlarının Antalya'da açıklanacağını ve ardından Genel Merkeze gönderileceğini belirten İl Başkanı Köse, “İnşallah, Antalya ve AK Parti için ideal liste belirlenir” dedi. Köse, temayül yoklaması sonuçlarının illerde açıklanmasının Genel Merkez kararı olduğunu ifade ederek, “Teşkilatlardan bu yönde genel merkeze ciddi talepler geldi. Manipüle edildiği yolunda söylemlerin olmaması için” diye konuştu. Temayül yoklamasının tek başına belirleyici unsur olmadığına işaret eden Köse, son kararın Genel Merkez’den verileceğini kaydetti. Antalya'da aday adaylarının şu ana kadar 7'sinin teşkilattan çıktığını bildiren Köse, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de Antalya'dan aday adaylığını açıkladığını, ancak nereden olacağının genel merkez tarafından belirleneceğini söyledi. Köse, “Ama gönlümüz Antalya'dan olması yönünde” dedi.

#

15 Mar 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber