Ak Parti'de aday belirleme süreci başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (Ak Parti) 24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için aday belirleme süreci başlıyor

Haber: Alper KUTAY

ADAY adaylığı başvurularının ardından Mayıs ayının ilk haftasında 81 ilde milletvekili aday adaylığı temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasının ardından, aday belirleme sürecine geçilecek. Aday belirleme süreci kapsamında partide, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyon ve onun altında 14 komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyonlar milletvekili aday adaylarını mülakata aldı, bu yöntemle ön eleme yapıldı. Komisyonlarda bakanlar, milletvekilleri, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan yardımcıları, teşkilat başkan yardımcıları, eski bakan ve milletvekilleri yer aldı.
ALANYA’DAN 17 BAŞVURU VAR
Görüşmeler sonunda belirlenen isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunuldu. Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra milletvekili adayları listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Antalya’dan 124 isim başvuru yaparken, bunun 17’sini Alanya’dan başvuru yapanlar oluşturdu. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra Sena Nur Çelik, Hüseyin Güney, Abdullah Öztürk, Hüsnü Akçalıoğlu, Nurettin Uludağ, Necati Yıldırım, Ömer Kocaman, Övünç Özkan, Mine Karagöz, Erdinç Hakan Koşmaz, Hasan Murat Diler, Durali Şener, Sibel Kurtoğlu Yıldırım, Mustafa Akçocuk, Yusuf Uzun ve İsmail Yıldız da aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

17 May 2018 - 22:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber