3 Dönem'e yeşil ışık

Çavuşoğlu'nun, Başbakan Davutoğlu, "3 Dönem kuralını esnettik, bizim için tüm arkadaşlarımız eşit" deyince son 45 dakika kala aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi

BAŞBAKANAhmet Davutoğlu, 1 Kasım Erken Seçimleri öncesi yanıtı en çok merak edilen bir soruya açıklık getirdi. AKP tüzüğünde yer alan "3 Dönem üst üste aday olup seçilen milletvekillerinin 4. kez aday olmak için bir seçim atlatması gerekir " maddesinde esneme yaptıklarını kaydetti. Gazetecilerin bu yöndeki sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "AKP'nin tüzüğünde bulunan 3 Dönem kuralı incelendi. Bu çerçevede neler yapılabileceğini ele aldık. Bütün arkadaşların aday olabileceği bir çerçeve hazırladık. Herkes adaylık başvurusunda bulunabilecek. Herkes potansiyel adayımızdır. Bu arkadaşlarımızın hepsi AKP davasını omuzlamış arkadaşlardır, bu yüzden hepsi eşittir" dedi. Öte yandan edinilen bilgilere göre, 2002, 2007 ve 2011'de aday olup seçilen, 7 Haziran'da ise 3 Dönem kuralı gereği aday olamayan Alanyalı eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Başbakan Davutoğlu, "3 Dönem kuralını esnettik, bizim için tüm arkadaşlarımız eşit" deyince son 45 dakika kala aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi. Listelerin 18 Eylül'de Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesinin ardından Çavuşoğlu'nun siyasi çalışmalar için yaklaşık iki ay aradan sonra yeniden sahaya inmesi bekleniyor.

04 Eyl 2015 - 14:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

abdullah birisi - şunu bilesiniz,

3 dönem kuralı esnetildi demek her 3 döenmlik tekrar aday olacaktır demek değildir,

velev ki bakan olsa,

velev ki hasbelkader akparti kurucular kurulu üyesi dahi olsa !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Eylül 14:54

Çorum Haber