''10 Ağustos seçimi formalite''

TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin formalite olduğunu belirterek, “10 Ağustos’taki seçim, usulen ve rutin bir işlem tamamlanmış olacak

 AK Parti Kayseri teşkilatının bayramlaşma töreninde 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarda bulunan Türkiye Büyük Millet TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’de hep problemli geçtiğini söyledi. Yakut, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri bundan önce hep krizlik ve problemli olmuştur. İktidarda olduğumuz süre içerisinde Sayın Gül’ün seçiminde de Anayasa’da olmayan 367 sayısını gündeme getirdiler. Biz bunun yanlış olduğunu söyledik. Erken seçim dedik ve erken seçimden sonra Gül’ü Cumhurbaşkanı olarak seçtik. Bir daha bu krizlerin yaşanmaması için aynı zamanda cumhur kendi reisini seçsin diye gerçek irade sahibi cumhura, cumhurbaşkanı seçme yetkisini verdik. Bu açıdan çok önemli milletimiz kendisini temsil edecek cumhurbaşkanını seçecek. Hayırlı olsun” dedi.

“10 AĞUSTOS’TA SEÇİMDEN BAHSETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Tüm adaylara başarılar da dileyen Yakut, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin usulen yerine getirilecek bir işlem olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: “Başta başbakanımız olmak üzere 3 adaya başarılar diliyorum. Seçimden bahsetmemiz söz konusu değil. 10 gün gibi süre kaldı. Sadece usulü işlem yapılacak. Son yapılan kamu araştırmaları herkesin malumu yüzde 18’lik bir fark var. 10 Ağustos’ta sadece rutin bir işlem yerine getirilmiş olacak. Başbakanımız ilk defa milletin oyuyla cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı olduğunda neler yapacağını da hem Türk kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna açıkladı. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağını belirtti. 10 Ağustostaki seçim bir dönüm noktası olacak. Milletin kendi seçmesi anlamında dönüm noktası olacak. Millet iradesinin yansıması açısından çok önemli. ”

KOLUNDA ADIM ÖLÇER

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bir hemşerisinin sabah saatlerinde kendisini aradığı sırada telefona uykulu halde baktığını belirterek, “Bugün saat 11.00’departimizin bayramlaşması vardı. 10.30 gibi, telefondan cevapsız aramadan hemşerimizi aradım, uyuklamışım kusura kalmayın dedim. Kendisi de bana esprili şekilde de olsa ‘Bugünlerde uyumayın, uyursanız diğer adaylardan birisi kazanır’ dedi. Ben de saat 04.30’da kalktım. Ve bu saate kadar 9 bin 318 adım attığımı sadece hazırlık yaparken biraz uyukladığımı söyledim. Yani 10 kilometre yol yürüdüm. Uyuma söz konusu değil. Erken kalkan kazanır, erken kalkan yol alır. Her gün 15 bin adım yürüyorum" dedi. Sadık Yakut, koluna taktığı ve attığı adım sayısını gösteren saat taşıdığını da belirterek, "İşte attığım adım sayımın kanıtı da burada" diyerek kolundaki adım ölçer bilekliği gösterdi.

29 Tem 2014 - 15:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber