Müslümanlar neden saldırı altında

OYNANAN

oyun çok büyük ve korkunç. Ama asıl önemli olan ise acaba bunun farkında mıyız? Çoğu insanda artık her şey para ve menfaat olmuş. İnsanlığın temel değerlerinin pek çoğunu bir tarafa koymuşuz. Adam kutsal ve ulvi değerler adına bir takım faaliyetler yapıyor, insanların inaçlarını istismar ederek bir takım meblağları topluyor ama neredeyse tamamı kendi cebine.

İslam dünyasında büyük bir yozlaşma ve bencillik yaşanıyor. Müslümanlar tarihin hiç bir döneminde bu kadar zelil ve acınacak hale düşmemişlerdi.
Müslümanlara o kadar tahrik edici saldırılar yapılmaktadır ki anlatmakla bitmez. İsrail her gün Filistinlilere onca baskı yapmakta, zulüm üstüne zulüm yapmaktadır. Amaç bir Arap veya İslam ülkesi "Ne oluyor burada?" desin de bir savaş çıkarayım gayesini güdüyor. O Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların yüzde biri acaba yanlış ama onların Ağlama Duvarı'na yapılsa ne olur, düşünebiliyor musunuz? İsrail öyle tahrik edici faaliyetler yapıyor hatta bu saldırganlığın dozunu öyle arttırıyor ki bunu anlamak için insanın dahi olmasına gerek yok. Maksat tahrik edip karşı tarafa bir şeyler yaptırıp sonra bunun bahanesi ile savaş çıkarmak ve bu vesile ile yolu açılan "Büyük İsrail" hedefine ulaşmak. Ama tahrikleri anlayıp karşı koymak için güçlü olmak gerekir, nerede o güç? Var ama kullanacak olan kim?
Yunanistan, Ege ve Akdeniz'de önceki yazılarımda defalarca kaleme aldığım gibi resmen bize ait olan 19 tane ada ve 160 civarındaki kayalıklarımızı 2004 yılından bu yana işgal etti. Zaten bu olay tartışmasız savaş sebebidir. Yunanistan her gün oralarda tahrik amaçlı gerçek mermilerle tatbikat başta olmak üzere bir çok faaliyet yapmakta. "Ne yapıyorsun" diyen olmadığı için tahriklerine her gün yenisini eklemekte. Sebep tahrik edip arkasına Hıristiyan dünyasını ve Siyonistleri de alıp savaş çıkarmaktır. Yunanistan bir yerlerden güç ve destek almasa "Avrupa'nın şımarık çocuğu" rolünü oynar mı? Her ne kadar bazı ruhsuzlar inkar edip küçümsese de Anadolu'da yediği tokadın acısını unutmadan, Kıbrıs'ta 1974'te yediği tokadın izi hala yanaklarındadır. İşte size Yunan kompleksi.
Müslümanlara yönelik tahrik, saldırı her yerde. Karabağ'da ve Azerbaycan'da Ermeni işgali, Arakan'da Müslümanlara yönelik soykırım, Doğu Türkistan'da Filistinlilere yapılan zulme rahmet okutacak derecede baskı, işkence hatta soykırım. Suriye'de dışarıdan getirtilen katillerle yürütülen bir kardeş kavgası da denebilecek iç savaş. Libya bildiğiniz gibi, Afganistan ise ona keza, Irak'ı zaten söylemeye dahi gerek yok.
Neresinden bakarsanız bakın İslam dünyası kan, gözyaşı ve acı içerisinde kıvranmaktadır. Avrupa, Amerika vs. gibi yerlerde Müslümanlara potansiyel suçlu gözü ile bakılmaktadır. Türk'e ise daha da zalimce ve peşin hükümle bakılmaktadır. Esasen bu katillerde Türk'e karşı bitmez tükenmez ve sonsuz bir önyargı ile düşmanlık söz konusudur. Sebebi ise Türklerin 500 yıl süren adil cihan hakimiyetinin yanında dini taassup ve yobazlıklarıdır.
En acı olan ise atmışa yakın İslam ülkesinin dünyada İsrail'in sözünün geçtiğinin ve etkinliğinin onda biri kadar dahi yaptırım gücü ve karşılığının olmayışıdır. Çok acı ama malesef gerçek budur dostlarım. Oysa yaradan Yüce Allah yeryüzünün en güçlü ve en zengin kaynaklarını da Müslümanlara vermiştir. Sahip olduğumuz bu zenginlikler dahi Müslümanların aleyhine kullanılmaktadır.
Osmanlı'dan önce İngilizler Hindistan ve Pakistan'da kurulan Müslüman Türk Devleti olan Babürlüler'i 1855'te ortadan kaldırdılar. Osmanlı tek devlet olarak Hıristiyanlara karşı Birinci Dünya Savaşı'na katılarak çok ağır bir yenilgi aldı. Tabi Arapların topyekün olmasa da çoğunluğunun ihaneti ile bu yenilgiyi aldı. İşte bu ağır yenilgi Müslümanlar için çok talihsiz bir durumdur. Bu yenilgi İslam dünyasının başsız ve sahipsiz kalmasına neden olmuştur. Bu gün ise çoğu İslam ülkesinin başında bulunan yöneticiler aslında Hıristiyan ve Siyonist işbirliği ile oralara getirtilerek amaçları için kullanılmaktadırlar. En acı olan ise bunların bir çoklarının halkı tarafından kahraman sanılmasıdır. İşte dostlar içine düştüğümüz durum bu. Her gün İslam dünyası tahrik ediliyor, amaç yukarıda söylediğim gibi savaş çıkarmak.
Kuzey Kore bu alçakların istediğini yapmıyor, aksine her gün onları tahrik edecek yeni yeni icraatlar yapıyor. Vurmak istiyor ama vuramıyor. Çünkü gözü yemiyor. Yazık bizlere, 120 bin kilometrekarelik ve 25 milyon nüfuslu Kuzey Kore kadar olamadık. Oysa 1.5 milyarın üzerinde nüfus, milyonlarca kilometrekarelik toprağa sahip olmamıza rağmen. Gerçekten çok büyük bir utanç. Oysa dinimiz akıl ve mantık dinidir. Tembelliği değil çalışmayı emreder.
Demekki çok çalışarak bir zamanlar altın çağını yaşayan İslam dünyasının ilmini, medeniyetini ve kültürünü yeniden yakalamamız gerekiyor. Çözüm buradadır. Geçmişine küfretmekle, kurucu değerlerinle kavga etmekle, tarihi büyüklerine hakaret ve iftira etmekle, milli ve manevi değerlerle itişmekle bir yere varmak, neticeye ulaşmak mümkün değildir.
Kafirlerin bir hesabı varsa hiç kuşkunuz olmasın Yaradan ilahi gücün de bir hesabı vardır. İnsanların hesabında yanılma olur ama onun hesabında asla yanılma olmaz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Onun yarattığı kainatta her bir insan ve canlı huzur içerisinde yaşasın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Rüştü Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber