Yeni çanta markası: Vovi

Vovi yeni bir çanta ve aksesuar markası. Kadınlara gerçek deri kullanılarak, kaliteli işçilikle uygun fiyatlarla çanta sunmak isteyen İpek Utlu'ya markasının doğuşunu ve sezon trendlerini sorduk

VOVİ geçen sezon ilk ürünlerini veren bir çanta ve aksesuar markası. İlkbahar Yaz 2015 markanın ikinci sezonu. Vovi'nin yaratıcısı İpek Utlu'ya markasını, sezon trendlerini ve çanta hakkında merak ettiklerimizi sorduk.

* Vovi nasıl doğdu? neler yapmak istiyorsunuz? 

Deri çanta benim çok sevdiğim bir aksesuar. Uzun yıllar farklı moda markalarını yönettikten sonra, kendi markamı yaratmaya karar verdiğimde, taşıyan kişinin karakterini yansıttığına çok inandığım bir aksesuar olan deri çanta üzerine yoğunlaşmaya karar verdim. İlk aşamada pazarı daha farklı bir gözle inceledim. Tüketicinin mağazalarda suni malzemelerden yapılmış çantalara verdikleri fiyatlara, gerçek deriden ve kaliteli işçilikle çantaların yapılabilme koşullarına baktım. Ve gördüm ki, mağazalardaki çanta fiyatlarının yüksek olmasının, ürün kalitesinden çok, mağaza giderlerinin ürüne yansıtılmasıyla ilgisi var. Böylece Vovi’nin satış stratejisinin online olmasına karar verdim. Gerçek deriden ve çok kaliteli bir işçilikle modern çantalar yapıp akıllı fiyatlarla online olarak tüketiciyle buluşturabileceğimi görmek harekete geçmemi sağladı. Vovi çantalarını mağazalardaki suni deri çantaların fiyatlarının bile altında online olarak satıyorum.

* Geçmiş deneyimleriniz Vovi tasarımlarına ve marka kimliğine nasıl yansıyor? 

Uzun süre Türkiye’nin önde gelen markalarını yönetme tecrübesi, moda perakende sektörünün ve tüketici trendlerinin dinamiklerini öngörme hissini kazandırdı. Bu know-how, kendi markamı yaratma ve geliştirmede bana yol gösterici oluyor.

* 2015 çanta trendleri neler? Siz bu trendlerden hangilerine koleksiyonunuzda yer verdiniz? 

Bu yıl, çantalarda küçülme trendi sürüyor, Microbag’leri daha çok göreceğiz. Geçen yıl başlayan püskül ve sırt çantası trendi bu sene altın çağını yaşayacak. Yaz mevsiminde renkli çantalar öne çıksa da, yazın olmazsa olmazı ekru, açık vizon gibi soft renkler. Ve elbette sezonsuz siyah. Vovi Yaz 2015 koleksiyonunda çarpıcı renklerin yanı sıra soft tonlara ve siyaha da yer verdik. Shopper ve çapraz çantalar çok fonksiyonel olduğu için yine koleksiyonun vazgeçilmezi.

* Tüm çantalarınızda vazgeçemediğiniz bir detay var mı? 

Trend ne olursa olsun, çantada bedenimizin ergonomisini korumak çok önemli. Bu nedenle çantalarımızı tasarlarken, hafiflik hep önemsediğimiz bir ayrıntı.

* Türkiye'deki kadınlar sizce dünya trendlerini takip ediyor mu? 

Türkiye’nin ekonomik gelişimi tüm dünya markaları açısından da Türkiye’yi cazip kılıyor. Son 10 yılda dünyanın en önemli markaları bu pazara büyük ilgi gösterdi. Bu yüzden Türk kadınının moda algısı, tüketim alışkanlığı ve estetik öncelikleri oldukça gelişti. Bununla birlikte Türk kadını fonksiyonelliği ön planda tutan bir tüketici profili çiziyor. Vovi dostlarının bazılarıyla alışverişlerinden sonra geri bildirim almak için görüştüğümde bir kez daha anladım ki, Türk kadını satın aldığı ürünün verdiği paraya değmesini istiyor ve yıllarca kullanmayı tercih ediyor. Bir deri çantanın gardırobuna yatırım yapmak olduğunun bilincinde olan azımsanmayacak bir çanta tutkunu kitle var.

* Kadınların vazgeçemediği çanta modelleri hangileri? 

Türkiye’de kadınlar omuz çantalarından vazgeçmiyor. Sırt çantası ve güvenli hissettikleri çapraz çantalar da son yıllarda en çok tercih ettikleri modeller. Bununla beraber, clutch modeller henüz günlük hayatın içerisinde yer almıyor. Ancak gece kullanımında tercih görüyor. Dünyada ise, clutchlar günün her diliminde kadınların tercih ettiği modeller olarak öne çıkıyor. Bu tercih farklılığını seyahat konforu ve güvenlik hissiyle açıklamak mümkün.

Kaynak: Pudra

17 Nis 2015 - 18:16 - Kadın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber