Meral Akşener fırtınası

TÜRK

siyasi tarihinde bir ilk daha. Partisini kurmadan her gün gündemde yerini almakta. Acaba niye bu kadar bir panik, telaş ve korku hakim dersiniz. Her gün özellikle malum basında sahibinin sesi olanlar kuru sıkı atıp tutuyorlar. Anlaşılan o ki görevlendirilmişler, o nedenle de görevlerini ifa ediyorlar.

Asıl merak ettiğim konu ise daha parti kurulmadan alacağı oy oranını küçük yüzdeliklerle açıklıyorlar. Tamam kardeşim anladık, yüzdelik değil bindeliklerle de açıklayabilirsiniz de bu telaşınızın sebebi nedir onu bir anlatsanız da öğrensek. Telaşınızın sebebini gayet iyi biliyorum da sizden dinlesek daha iyi olur. Tabi sizde onu açıklayabilecek cesaretin esamesi varsa tabi.
Meral Akşener'e daha şimdiden "FETÖ" yakıştırması yapılarak yaftalanmak isteniyor. Lütfen ne diyecekler? Hırsız deseler olmaz, yolsuzluk yaptı deseler o da olmaz. Vatan haini deseler olmaz. Geriye kala kala sadece FETÖ kalıyor. Ancak adama sormazlar mı, 7 Haziran seçimleri sonrası kurulacak olan seçim hükümetinde, madem Meral Akşener FETÖ'cü ise, niye Cumhurbaşkanının imzalı mektubunda "Başbakan Yardımcılığı" teklif ettiniz?
MHP'ye genel başkan adayı olduğu için akla mantığa sığmayan, ipe sapa gelmez türlü türlü iftiralara maruz kaldı. Bir kaç yıl öncesine kadar yanlışları dile getiren insanlara "Darbeci, Ergenekoncu, Vesayetçi, Balyozcu vs." iftirasını namertçe atanlar şimdi de işlerine gelmeyen herkesi "FETÖ'cü" olmakla itham ediyorlar. Öyleki, geçmişte FETÖ'nün defalarca mahkemeye verdiği, dahası FETÖ tarafından mağdur edilen insanlar dahi FETÖ'cü olmakla itham ediliyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Meral Akşener'den niye rahatsızlar, asıl sebebi şu. Parti kurulacak, içerisinde kamuoyunun teveccühünü kazanmış öyle isimler olacak ki, halkta büyük karşılığı olan isimler. Pekala bu parti ne yapar? Son 15 yılda olduğu gibi bazı girişimler, gizli eller tarafından engellendi, eğer bu hareketin önüne set çekilmezse ki öyle yağma yok, çekemeyecekler, ilk seçimde altın bir liste ile halkın önüne çıktığı takdirde ve oylarda olan şaibeler de giderilip, iyi bir program ve çalışma ile Akşener'in partisi çok oy alır. İşte birilerinin telaşa kapılıp, panik halinde FETÖ iftirasına başvurmasının nedeni buradan kaynaklanmaktadır.
Şimdiden söylüyorum, Akşener'in kuracağı partinin adı, amblemi, kurulduğu ay, hafta, gün, saat, dakika, saniye, salise hatta o gün hava kapalı, açık, yağmurlu, karlı, güneşli, az güneşli, bulutlu hatta kurucuların giymiş oldukları elbiselere varıncaya kadar, hatta elbiselerin rengine kadar vs. hepsi evet hepsi FETÖ ile ilişkilendirilecektir. Kurucu isimlerin hepsine daha baştan FETÖ iftirası yapılacaktır. Şimdiden söylüyorum, partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verilirken hangi kağıda yazılmış, kurucular hangi otomobile binmişler, yoksa yaya mı gelmişler, kaç kişi olarak gelmişler, hepsi evet hepsi FETÖ ile ilişkilendirilecek. Zira bu iftiracılardan her şey beklenir.
Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, isimlerinin altına rahatlıkla imza atacağım, mümtaz, çok değerli isimlerdir. Elbette daha çok değerli isim var. Ancak konunun iyi anlaşılması için bu iki ismi veriyorum. Şayet başta Meral Akşener ve diğer başka isimlerin veya bu kurulacak partinin FETÖ bağlantısı olsa, bu iki değerli akademisyen ve politikacıyı orada göremezsiniz.
Daha fazla söze gerek yok, Türkiye'de Meral Akşener fırtınası esmektedir ve panik de buradan kaynaklanmaktadır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Rüştü Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber